Lydnadshelg i aug

Lydnadsträff för alla Reducksare  planeras 29-31 aug här hos oss i Sjöbyn. Det är duktiga Tina Hansson som kommer att drilla oss under dessa dagar, hör av dig senast 1 juni med din anmälan, det går bra att delta med hund – eller som åskådare utan hund.

Deckarna är 12 veckor idag. 12 VECKOR!? Hur gick det till? Känns som det var helt nyss de flyttade ur boet.  Under veckan som gick åkte jag  Mari till Stockholm för att träffa Katys husse och matte. Lilla Katy skötte sig helt exemplariskt. Många timmar i bil, besök i ett flertal butiker, äta lunch precis utanför Bromma flygplats (med flertal starter och landningar – utan minsta reaktion från hennes sida) och sist men inte minst, hälsa på husse/matte. Jag är imponerad över hur självklart hon agerade i de olika situationerna. En trygg valp.
056

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katy flyttar alltså till Moriyama-san i Japan, där hon ska hjälpa husse att utbilda hundägare i retrieverarbetes ädla konst.

Ture då? Jo Ture mår bara bra och är som en valp är mest. Busig, nyfiken och ofta ganska trött:-) Vi har haft några gosiga, lata veckor men nu börjar skolan snart, man är ju tvungen att kunna vissa saker även om man bara är en liten snorvalp. Tia och Agnes är så snälla och goa mot honom, men lär honom också en hel del regler kring hur man umgås. Mamma Älla är lite av en curlingmorsa så det är tur att vi har dessa tanter som lär honom lite vett och etikett.  Simma har han inte vågat sig på än Ture (han halkade dock i och fick en kallsup) men det är nog bara en tidsfråga. Själv kommer jag troligen inte att bada på hela sommaren, så jag klandrar honom inte:-)

Älla har tyvärr varit lite halt på sitt tidigare skadade ben, så vi simmar och bygger upp henne för fullt nu så att hon snart ska vara återställd! Hade tänkt starta henne i akl sök i början på hösten, men får nog revidera den planen då vi ännu inte kommit igång med träningen. Funderar på spår istället, det kräver inte lika mycket, söket kan ju vänta till nästa klass – eller hur! Lydnaden är heller inte så fysiskt krävande så vi får jobba med det under sommaren – en start i 3:an vore på sin plats i höst tycker jag.

Ha det!
/M

Comments are closed.