Höstrapport

Underbara sommaren är på upphällningen även om värmen fortfarande håller i sig. Men faktiskt. Jag gillar hösten också, och ser fram mot tända ljus och sprakande kamin:-)

Sommaren 2013 har innehållit mer hundträning än det brukar på sommaren, men nu var det verkligen dags att ta tag i Ällas träning på allvar, så så fick det bli. Fokuserad träning ger också resultat och vi inledde semestern i  början av juli med att  hämta hem två förstapris lydnadsklass 1.  Anmälde sedan direkt till 2:an och fick eld i baken med träningen då vissa moment  inte på länga vägar var tävlingsmässiga, vilket sedan också syntes på våra första starter i 2:an. I och för sig gick hon kanon på första starten,  159 poäng trots en 5:a på platsen pga öronklåda.  Därefter busade hon bort två tävlingar innan förstapriset satt. Nu är det alltså lite klass 3 moment att grejja med under hösten:-)

Sedan hade jag anmält till ett par jaktprov också, varför inte ta allt på en gång liksom… Att inse att man ”glömt” träna med vilt är inte det optimala under rötmånadsperioden men det var bara att gilla läget och med hjälp av Mari och Kerstin har vi samlat ihop våra viltresurser och fått till bra träningar. Tack för det tjejer! Första starten resulterade i en 2.a. Jag var jättenöjd över prestationen och kände att det handlade om lite oflyt och inte några större brister hos hunden. Inför nästa prov, helgen därpå, kändes Älla lite trött på torsdag/fredag och jag bestämde att hon skulle vila dagen innan provet. Inte bra tänkt alls.   Hunden var väl ”på” vilket visade sig i fotgåendet! Att vi skulle börja med vattenmarkeringar gjorde inte saken bättre.  På Ällas pluskonto hör att hon aldrig knallar, så trots att hon var het på fotgåendet satt hon stadigt och jag drog medvetet ut  extra på tiden innan jag skickade, så att det skulle synas hur stadig hon var:-). Nåväl, trots att jag var lite osäker på hur den heta hunden skulle bedömas så fick hon sitt 1:a pris. ” som trots den stora arbetslusten går att föra med små medel”. Tackar tackar. När man är van att tävla lydnad med precisionfot känns det nog värre än det ser ut…..

Nu tar vi och lugnar oss lite,  lämnar återbud både till Sunneprovet och lkl 2. Gott att kunna ägna tiden till fritid och träning istället, hur det än är så tar tävlingar i princip en hel dag i anspråk, och är det något jag har ont om, så är det gott om tid:-)

Sedan har vi lilla Häjja att nämna också, valpen jag och Jessica köpt. Vilken lite raring hon är:-) Jessica och hon har bekantat sig med varandra under sommaren och börjat lite små valpövningar. Ska bli spännande att följa dem framöver.
Planerar även för en valpkull i vinter – kika på valpplaner så får ni läsa mer om det. Kommer att bli kanonvalpar till er som vill ha något att jobba med!

Ha en fantastisk höst!
/Maria

Comments are closed.