Slutet av januari

7 månader sedan flytten till nya kåken och man börjar vänja sig vid allt nytt. Pelletspannan däremot kommer jag nog aldrig bli god vän med, tacka vet jag bergvärmepannan som aldrig behövde tillsyn…. Inte har jag längtat tillbaka till vårt gamla hus heller, konstigt, det trodde jag nog faktiskt. Dock har jag senaste tiden haft två drömmar om Ullströmerud, ena gången hade jag glömt en massa viktiga saker i gamla huset och fick smyga dit och hämta grejer och till min stora förvåning insåg jag då att jag glömt min häst där också. (Till saken hör att min gamla häst gått till de sälla hagmarkerna för mer än 10 år sedan). Som tur var hade snälla grannen Åke tagit hand om  honom  åt mig så länge. I den andra drömmen hade nya ägarna helt sonika rivit det fina uterummet som vi varit så nöjda med, det skymde utsikten eller nåt.  Herregud så en förvirrad hjärna kan få till det:-) Fast å andra sidan har vi gjort om massor i vårt nya hus, och förra ägarna kanske skulle tycka att det vi gjort är förfärligt:-) Nåja. Nog surrat.

På hundfronten intet särskilt mycket på gång så här års. 2013 är  året då Älla skall bli vuxen:-) Hon glider fortfarande runt på en räkmacka efter hennes långa tid som konvalescent.  Dock är jag tveksam till om hon kom kommer bli någon lydnadshund. Hennes högra bakben har en tendens att alltid sticka ut och vara på fel ställe. Hon kommer snett i viktiga positioner både i sittande och liggande pga det. Veterinären TROR att det handlar om ett invant beteende då hon inte markerar smärta, men helt säker är man inte, och då känns det för mig helt fel att ”bråka” om det.  I brukset är man inte lika petnoga, även om momentet kryp kommer att ge oss gråa hår, hon vill krypa med bakbenen stickande ut på höger sida kroppen!  Vi siktar mest på andra grenar, även om lydnadsklass ett och två inte borde vara några större problem – det är ju när precisionskraven ökar och kraven på höga poäng stiger som vi kommer till korta med alla sneda utföranden…. Vi gör det som känns kul och rätt helt enkelt.  I går kväll såg jag förresten framsteg med tungapporten:-) Problemet har varit att hålla balansen när hon sätter sig. Hon hämtar fint och travar på i bra tempo in, men har haft svårt att hålla kvar balansen i insättandet. (Denna lilla tik som väger 25 kilo ska ju enligt regelverket klara 4-kilosapporten.) I vilket fall ser jag framsteg och hon är så jäkla söt, hon blundar när hon försöker balansera upp det hela:-)

Av olika anledningar har det blivit omkastat i valpplanerna. Den planerade kullen i vår ligger på is, och istället siktar vi på att para Älla i slutet av året. Lite meriter på damen i fråga först bara, så ska vi leta passande herre till henne sedan.

Har förresten hittat ett jättefint ställe som jag tänkte hyra för kennelträffen www.solhagen.nu  Problemet är att stället är till salu, så man kan inte boka med så lång framförhållning,  vi får ha is i magen och boka senare (och hoppas att det vid ev försäljning kommer drivas vidare).

Mycket annat som plockar på i agendan när det närmar sig vår. Dels någon kurs jag själv ska hålla, och dels några jag ska gå. Bla årliga Svartbergslägret som jag alltid ser fram mot. Konstigt det, att man ser fram mot att få betala flera tusen kronor för att få höra alla saker som man borde gjort annorlunda:-) Men det är ju det som driver träningen framåt – eller hur?   Dessutom är det roligt att träffa gänget där.  Goda råd, tankar och  tips haglar och det gäller att suga åt sig som en svamp och lägga så mycket som möjligt minnesbanken.  Ska även på ett tvådagars jaktseminarium med Oliver Kiralay i maj  samt starta på Tollarklubbens WT, också det  i maj. Mycket skoj blir det!
Känner ni också  livsandarna som börjar återkomma efter att ha legat lite i vinterdvala:-)

Tackar Barbro för bilden på fina Buster, snart 9 år, kullbror till Agnes och med samma vita huvud:-)
Buster dec 2012
Ha en trevlig helg!

Comments are closed.