februari, 2010

söndag, februari 28, 2010 @ 10:57

Sportlov

Så drar då sportlovsveckan igång och vad händer? Jo, det blir tö-väder….. Äcklig blötsnö vräkte ner igår och sabbade den plogade plätt jag hittat att träna på.  Grrr..
Blötsnö är ju bra träning för hundarna att jobba i, men pälslösa Agnes fryser och är inte så pigg på att kasta sig ut i djupet utan ser till att hitta några upptrampade stigar att följa…. Tia är inte lika nogräknad:-) Agnes täcke förresten, det brukar jag hänga upp ut och in när det ska torka. Det ser ut som man flått en hund och hängt upp där!!! Mer päls på insidan täcken än på själva hunden.

Mina ungdomar brukar iofs inte sporta så mycket på sportlovet. Som Emma, sa i fjol, sportLOV -det måste ju betyda att man är helt ledig från sport…. Så vi sticker till London ett par dagar istället för till slalombacken.  Hade fadern i huset fått bestämma hade det säkert blivit backen, men i det här fallet är vi tre mot en.  Lite shopping, museum, god mat och musikal  står på progammet. Det blir förresten 2 musikaler på en vecka, vi var på Buddy Holly i går kväll. Svärföräldrarna ställer upp och vaktar hela gänget inkl huset – Vi har tur som har dem.

Angående Agnes knöl så skall den opereras bort. Troligtvis är det någonting godartat eftersom den är fritt rörlig och rund och fin – ingenting som verkade oroväckande kändes det som. (En cysta kanske?  Det får ju vi kvinnor ibland). Själva tutten skulle de spara också – för framtida behov.

I fredags var jag till Jessica och träffade där småflickorna Wiza och Räjza. Jädrans vad de växer och vilket humör de har.   Små tuffa valpar det där – blir säkert roliga att jobba med.  Storebror Crespo var också med, han låg mitt på govet och dessa små ettertaggar var på honom gång på gång. Ja, ja tänkte Crespo, de tröttnar nog snart…

Nu ska Oskar och jag sticka till brukshundklubben och skotta lite tak. Blir det ingen träning för hundarna så blir det i alla fall lite armträning för oss!

Ha en fin vecka!
/Maria

söndag, februari 21, 2010 @ 16:55

Fimbulvinter?

Snöstorm igår. Precis vad vad vi behövde.

Idag har Peter roat sig med att skotta av taken. En trevlig hobby. Tia hjälper gärna till att ta emot den nedfallande snön och transporterar bort den via magen. Snön kissas sedemera ut i rejäla portioner resten av kvällen…

(Han trillade för övrigt ner ett par gånger, men säger att han föll mjukt).

Agnes är pälslös och håller sig undan snön gå gott det nu går.   Hon är 3 månader post valpning och är helt förfärligt urfälld…. Dessutom har vi i helgen hittat en drygt vindruvestor knöl i ena juvret på henne!  Ska ringa veterinären direkt i morgon.

För att skoja till det lite förutom en iskall förmiddagspromenad,  fäste jag en neongul snitsel i en snörboll (så att vi inte skulle tappa bort den) och lekte lite ”hitta bollen i snön” med Tia. JÄDRAR va snö det är! Jag borde nästan fäst en snitsel på hunden också – för att inte tappa bort henne:-)

Fimbulvinter förresten. Minns ni vår nordiska mytologi?

Fimbulvinter =  tecken på att Ragnarök obevekligen är i antågande. Fimbulvintern sades vara en vinter som varade i tre år utan någon sommar…

/Maria

onsdag, februari 10, 2010 @ 16:35

Träningsförsök

Efter gårdagskvällens och nattens snöande så blev det en fantastisk vinterdag idag! Då det suger i träningstarmen gjorde jag ett total misslyckat försök att få till ett seriöst träningspass:-) Mina hundar var SÅ uppskruvade att det hela blev en löjlig parodi på träning…

Full fart ut var det i alla fall!

Snygg-Tia levererar….

Här är det iofs ett jäkligt snyggt inbromsande med bra upptag utfört av Agnes:-)

Nästa del av momentet hade gärna kunnat utföras snyggare…. Perfekt cigarrgrepp:-)

Ja, ja, vi hade i alla fall ganska skoj en liten stund. Seriösa träningspass får det bli när våren kommer . OM jag längtar? Svar ja.

Vi hörs!
/Maria

fredag, februari 5, 2010 @ 14:01

Världen bästa Tia!

Årsmöte = utmärkelser = pokaler att ”pryda” hyllan med.


Mattes lilla snuttgumma:-)

I helgen ska vi leka flyttgubbar. Ingen hundträning alltså… Men det kvittar. Efter senaste snön är det banne mig omöjligt att ta sig fram!

Vi hörs!
/Maria

tisdag, februari 2, 2010 @ 17:09

Älgko med kalv

Alltså, det är bara att spinna vidare på Maris tråd….
Vi har sedan ett antal dagar tillbaka haft nya grannar, dvs en älgko med kalv, helt jävla orädda och alltså inte så kul att ha och göra med. Det hela började med när jag i torsdags fick vända om på min sparktur och åka samma väg tillbaka eftersom det stod en älgjäkel i vägen som vägrade flytta på sig. (Den som inte brukar gå i närkamp med älgar, kan jag upplysa om att det är VÄLDIGT stora djur). Sedan dess har det  hela eskalerat och den lilla älgfamiljen har bestämt sig för att det är lämpligt att bo här, just precis där VI också bor…  De står och glor på mig när jag drar upp persiennerna på morgonen och framför allt så står de ivägen för mig!! När jag skulle ut på eftermiddagens hundpromenad tyckte jag faktiskt att vovvarna var ovanligt vilda i kopplen när vi kom utanför grinden. De brukar iofs vara ganska ”tossiga” de första metrarna så jag reagerade inte så mycket förrän jag höjde blicken och möttes av en stirrande älg bara ett tiotal meter bort. Fick bråttom. Väl hemma igen kände jag mig smått paranoid när jag smög mig närmre huset och undrade vart f-n de var nu. På gärdet utanför parkeringen. Okey. In med hundarna och fram med kameran. Älgarna stövlade iväg en bit men stannade och lät sig snällt fotograferas. (Tyvärr var det lite skumt ute så bilderna blev suddiga). Bixten envisades med att slå på sig, men det avskräckte inga älgar det heller…

Sedan kom de närmre..

Kändes som de var liiite väl nära men eftersom jag var säker på att de skulle springa ut på travbanan som går precis utanför vårt staket stod jag kvar – modigt va?!
MEN det skulle jag inte ha gjort…

De bestämde sig rätt och slätt för att hoppa över staketet och in till mig! Nu blev jag genast lite spak och sprang upp på trappen och ställde mig:-) – Fegt va?!

Jaha. Nu skulle den fan käka upp vårt äppelträd också… Där surnade jag till lite och gick ner för trappen för att skrämma bort skrället. ”Shas” försökte jag med och viftade samtidigt lite med armarna i min knallgula varseljacka. ”Hej på dig” tänkte älgen och kom ännu närmre… ”Hej då” tänkte jag och sprang upp på  trappen igen. Och så höll vi på några gånger tills de tröttnade på det trädet och klev vidare. Själv klev jag in i hallen och strax ringde telefonen. Det var grannen Åke som gapskrattade. Fin undehållning tyckte han. Det var så lite så:-)

Någon som vet hur man skrämmer bort älgar? Välkommen med fina tips.

/Maria

 

Comments are closed.