december, 2009

torsdag, december 31, 2009 @ 18:38

Årets sista dag

Underbart vackert ute, om än lite väl kallt för min smak. För att inte tala om vad Agnes tycker! Det fryser till glass i tuttarna när hon går ut …. Men men, sitter man inne med en sprakande brasa i kaminen och tittar ut genom fönstret så är det väldigt trevligt med vinter. Några bilder på Ullströmerud i vinterskrud får visualisera detta.
Lilla söta gäststugan.

Grannen granen.
Småttingarna blev 5 veckor gamla igår. De mår bara bra allesamman och har börjat få en del blivande ägare på besök i valprummet. Människor är KUL och de hälsar gärna på alla som kommer (och smakar också för den delen). De börjar blir lite vilda nu, och värre lär det bli dag för dag. Helt underbara små varelser allesamman och jag skulle vilja behålla dem alla! Nu ska jag iofs inte behålla någon alls denna gång, vilket för övrigt var ett förbannat svårt beslut. De börjar få små personlighetsdrag och jag ser nya saker varje dag – DEN valpen är ju för mysig, och DEN, och DEN och DEN, ni fattar:-) Det kommer inte att bli lätt för mig och köparna att försöka bestämma vem som skall flytta vart…
Jättetrött:-)
– Jäkla busungar att bita mig i öronen hela tiden! Ni ska LYSSNA på tant Tia.
– Va! JAG är helt oskyldig….
Året som gått blir för långrandigt att summera och om året som kommer kan jag väl i alla fall säga att jag har vissa förhoppningar inför, vi får se vilka som slår in och vad som går åt pipsvängen… Årets första projekt blir förhoppningsvis ett nytt köksgolv, men det ska inte ske innan valparna flyttar som ni förstår. Vidare önskar jag ett år med skadefria hundar:-) så att vi hinner med en hel del roliga träningar och tävlingar. En valpkull i höst igen vore också väääldigt roligt, en andra (och sista) på Agnes har jag förhoppningar om. Hane är inte bestämd än, men jag har mina planer…
Hoppas att ni alla får ett gott slut och att era fyrbenta vänner slipper bli skräckslagna av fyrverkerier. Själv ska jag snart börja karva i oxfilén:-)
En stor nyårskram från Maria!

söndag, december 27, 2009 @ 20:33

Det lider

Året lider mot sitt slut och dagarna bara rusar iväg. Valparna är snart 5 veckor?! Julhelgen har varit relativt lugn, så lugn den nu blir med 7 valpar i huset:-) Vi har i alla fall ätit gott och slappat en del vid TV:n tillsammans med valparna.Ungdomarna verkade helnöjda med årets klappar – nu bär det iväg till London på sportlovet för att gå på musikal och shoppa lite. Vem vet – det kanske är den sista ”familjesemestern” vi gör, ungdomarna börjar bli stora och vill kanske inte hänga med oss så länge till…
En satans massa snö har det kommit också. DET var inte helt nödvändigt… Lördag förmiddag hade det kommit dryga 40 cm nysnö, och skulle jag till Anna och Marie för att träna lite. Gissa om det var jobbigt i skogen:-) Bra mot julgodiset som lagt som som bomull i magen visserligen och hundarna tyckte att det var kul att få jobba lite. Vi tränade lite ”fusksök” och grillade korv – trevligt! På lördag har vi tänkt att träna sök, om det går att komma ut i skogen vill säga – den som vill hänga med signalerar.
Veckan som kommer ska jag jobba ett par dagar. Semesterdagarna är inte oändliga och jag vill hemskt gärna ha ledigt i sommar också – så det gäller att pussla och trixa bäst det går veckorna som är kvar fram till leverans. Emma är hemma tar skiftet i morgon och Peter på tisdag. Det börjar förresten bli en hel del pass nu! Dessa valpar är i alla fall inte morgonpigga ännu – peppar, peppar. Jag ställer klockan på 8 varje morgon och då är det ännu helt tyst i valprummet. Väl jag börjar slamra i köket med matskålarna blir det ett herrans väsen:-) Hur roligt det än är med valpar så tar det sin tid att sköta klor, avmasknngar, vägning, städning samt att ägna varje valp lite egentid. Äter gör de också, 3 gånger om dagen än så länge, men snart är det dags att öka upp till ytterligare ett mål. Agnes börjar tröttna på att ha pirayorna hängande i tuttarna och är inte så sugen på att umgås med dem lika mycket – men de har ju Tia!! Hon ställer upp i ur och skur, leker med dem, tvättar dem och fostrar när det behövs – och hon har en ängels tålamod. Dagens film får visualisera detta:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ABAlVH3G_vU&hl=sv_SE&fs=1&]

onsdag, december 23, 2009 @ 18:00

Dan före dan.

Allt är klart. Paketen inslagna, granen klädd, och valparna är julbadade:-) Små ulltroll blev det när trycksvärtan och valpkissen tvättades ur…. Vägning stod också dagens agenda och de väger runt 2,5 kilo nu för tiden! 4 veckor redan. Hur gick det till? Vi har tagit enskilda bilder på dem idag, och de finns att beskåda under Cornelisgalleriet.
Jul ja. Det blir en relativt lugn tillställning i år. VI har ju som bekant några små fyrbeningar som skall tas om hand. Förhoppningsvis fryser det till så pass på sjön att det kan bli några spark/skridsko/skid-varv under helgerna med tillhörande korvgrillning. Sökträning ska det nog också bli vad det lider. Skönt att komma ut från TV:n och Mozartkulorna ibland:-)
Tia fick ett sökpass i helgen vilket så klart var uppskattat. Vad som dock var överskattat var hennes ork. Jag gjorde ett slag för mycket – hon tog slut helt enkelt. Vilket iofs inte är så konstigt med tanke på hennes ofrivilliga aktivitetsminskning senaste månaden.
Tia är förresten en helt UNDERBAR valpvakt. Har vi varit ute rusar hon direkt till valprummet för att kolla läget där, och mista lilla pip från dem och hon kastar sig upp för att se vad som står på.
Nanny-Tia:
Nu ska jag klämma i mig lite kaffe med lingon/kolapaj, sedan blir det uppesittarkväll.
Ha en trevlig jul, kör försiktigt, ta det lugnt med knäcken osv osv.
Vi hörs!
/Maria
Ps.Endast e-postjulkort har hunnits med i år. Hoppas att alla e-postadresser stämmer!!! Är det någon som vet med sig att de bytt – hör gärna av er med den nya.

söndag, december 20, 2009 @ 18:06

Nya filmer!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5ntmx95PZdE&hl=sv_SE&fs=1&]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ip6LJ4IKgXY&hl=sv_SE&fs=1&]

torsdag, december 17, 2009 @ 20:24

3 veckor redan…

Tiden bara flyger förbi och jag har inte tid att hålla på med hemsidan som ni ser. 3-veckorsbilder kommer en annan dag – det är så mycket annat som känns viktigare. Busarna är avmaskade och äter nu sina första smakportioner valpmat med stor aptit. Nu är det successiv ökning dag för dag av den ”riktiga” maten, vilket kommer att underlätta för Agnes – hon behöver sin mat själv nu. Idag var det lite för kallt för tuttarna tyckte Agnes – det var ingen höjdare att gå ut i snön så matte fick rota fram ett täcke åt henne som även värmer lite på undersidan. Valparna börjar springa lite smått och gör lekinviter till varandra. Skäller som tusan gör de också – låter som en fiskmåsflock ungefär när hela gänget drar igång samtidigt. Det börjar faktiskt bli dags för dem att flytta ut i ”stora välden”, så kontoret bredvid köket håller på att konvertera till valprum. Från 3 veckors ålder börjar socialieringsperioden – så nu börjar de allt mer intoduceras med folk och fä.
Några 3-veckorsbilder kommer här:
Först ut är en liten tjej.
Och sedan en sovande bror:
Nu ska jag baka ut limpor som jäst klart. Mormors jullimpor – ett måste under julskinkan. I morgon är det julkonsert i Domkyrkan på morgonen och fisk- och skaldjursjulbord med jobbet på eftermiddagen. Valpspekulantbesök på lördag och sedan julbord IGEN på lördag kväll – med Peters jobb denna gång. Man får offra sig:-) På söndag är det så dags för Tia att få lite jul-kul, det är sökträning, i ny ruta denna gång – roligt roligt!
Ha det så bra, jag ska försöka hinna med några mer bilder före jul!
/Maria

måndag, december 14, 2009 @ 21:38

Hallå världen!

Busarna i valplådan kan numera både se och höra – världen har blivit enorm:-)
Hej på dig!
De skäller, morrar och gör tafatta försök till att leka med varandra – hur sött som helst! Jag har filmat en snutt och ska be Peter lägga ut den, i morgon kanske om vi har tur..
Hur tusan ska man få tag på maten?
Eljest då? Jo, det knallar på, lackar mot jul eller hur man nu ska uttrycka sig. Men det mesta i julklappsväg är inhandlat och det andra är i alla fall planerat att bli klart i tid, men av någon anledning så fastnar man vid valplådan istället för att steka spjäll och baka limpor:-)
Lördag tillbringades i sökskogen, det var några veckor sedan sist så Tia hade en toppendag, hon ÄLSKAR att få jobba i skogen. Skötte sig bra gjorde hon också. Det var andra skicket som krånglade lite. Jag hade skickat på ett tomslag åt höger först, och sedan lagt en figg i det vänstra hörnet. Där blev det både terrängbyte och ett stort dike som för flera hundar uppfattades som ”slut på rutan”. I vilket fall kom inte Tia ända ut på djupet och missade hörnet, och drog sedan vidare i ytterkant bortåt en 150 meter… Hm. Omskick snett bakåt och saken var biff. Därefter lade jag flera tomskick på raken för att se om hon tappade sugen av att inga figgar få, men det fungerade bra och naturligtvis avslutade vi med kul figge!
Alla hundarna jobbade på bra – de har verkligen blivit duktiga tycker jag. Nu såg jag inte alla ekipage eftersom vi delat upp oss på två rutor, men enligt rapport så fungerade det bra även där. Avslutningsvis hade Peter värmt glögg och vi dukade upp för lussefika inomhus för ovanlighetens skull.
Söndag bar det iväg till Stockholm och Älvsjömässans årliga hund-jippo. Halv åtta var vi på plats, så ni kan ju gissa om vi åkte tidigt från Värmland? Svar ja. Tyvärr tyvärr hade två av våra reskompisar fått förhinder i sista stund – himla tråkigt och synd om er! Vi blev i alla fall fyra och trevligt hade vi och dyrt blev det:-) Eller, nä, faktiskt inte så väldigt med tanke på att skuffen på bilen var full när vi åkte hem:-)
Pia Albinsson med Cajsa var där och tävlade lydnad och Värmlandsgänget satt så klart som hejarklack på läktaren – och visst tog de hem vinsten!! Vilket ekipage…
Hemma igen vid 21-tiden och efter en snabb visit i valplådan somnade jag i soffan!
Bjuder idag på ett klipp att imponeras över. Själv tycker jag att jag är duktigt som cyklar med 2…Det är ju löjligt i jämförelse.
http://www.youtube.com/watch?v=qFP28ANXLLA
Vi hörs!
/Maria

Comments are closed.