7 små underverk!

Nu är de här och 7 stycken blev det till slut. 5 hanar och 2 tikar. Nu förstår ni att det blir svårt att göra alla nöjda och glada – det var fler som ville ha tik. Jag kommer att höra av mig till er alla som väntar inom ett par dagar, först vill jag se att dessa 7 verkar friska och krya! Bild på underverken kommer under eftermiddagen, jag sitter vid ”fel” dator och har inte hemsideprogrammet här (där jag laddar ner alla bloggbilder).

Agnes har varit otroligt duktig. Hon hade ett långdraget öppningsskede och vi har varit vakna HELA natten jag och tillförordnad valpmorska Lotta. När väl första valpen gjort entré vid 5-snåret i morse gick det snabbare sedan. Det var förresten en stor kluns den första, 530 gram, vilket gjorde att den agerade lite bromskloss. Sedan kom det ytterligare 6 valpar på mindre än 3 tim, tyvärr var en av dem dödfödd och synbart mindre än de övriga. Sedan var det paus på1 timme ungefär innan Agnes åter började krysta. Hon försökte verkligen ta i men det funkade inte. Vi försökte ha henne stående, var ute på gräsmattan och sprang, vandrade fram och åter i hallen – men icke. När sedan krystvärkarna tog i ytterligare, utan resultat, åkte vi till veterinären för en koll, och valpen låg fel! Bakåtvänd, vilket iofs inte är så ovanligt, men frambenen låg också fel, ungefär som stålmannen ni vet. En duktig veterinär fick gå in manuellt och lyckades lirka ut en helt kry och välmående valp! Härligt – det trodde vi inte…. En liten tår i ögat var på sin plats där. Den siste föddes vid 10-draget och nu sitter jag alltså åter vid valplådan i Portila. Agnes pysslar med de små och kommer säkert att vilja vila sedan – och jag med!
Emma, som skulle rest tillbaka till Jönköping igår blev rejält dålig efter att ha fått två visdomständer utdragna på måndag, så hon stannade en dag till  – så hon hann med att se några av dem i alla fall! Nu ska jag se om Tia vill ha lite matte-tid en stund och därefter lär jag sitta som i koma i fotöljen vid valplådan så länge jag nu orkar vara vaken idag. Det är liksom ingen idé att lägga sig NU…

Ha det så gott alla bloggvänner, jag lär höra av mig vidare kring dessa valpar:-)

/Maria

Meddelanden (21)

Mari & Nypon:
GRATTIS till den stolta mamman, till matte Maria och alla ni som ska ha en valp från underbara Ankan och Kim:-))
Kram!

Gunela:
Tänk att jag blev först att gratta till de 7 underverken! Härligt att allt gick bra till slut! Bra med många hanar – såna behöver vi!
Kram

Gunela igen:
Nån hann tydligen före…under tiden jag skrev..

Maria Skoog:
Grattis till de små underverken! Förstår att du är helt slut efter en hel vaknatt och valpande. Vilken dramatik, jag skulle aldrig klara av att ha en valpande tik. Tur att det finns såna som du som fixar detta. Ge den nyblivna mamman en klapp, hon har varit så duktig.

Lotta och Crespo:
Ja, vilken natt!! Säger som Askungen…:- Alldeles, alldeles underbar!! Fast självklart är jag sliten men går på reserverna nu!! Nu pockar ju även Crespo på lite egen-tid med matte efter att ha tvättat mina byxor väääldigt noga!! Så det blir till att byta om innan promenaden… Tack än en gång för årets upplevelse!! Ses snart igen!!

Lisa:
Stort GRATTIS till de 7 underverken. Från en nyvaken Lisa(då var det på G när jag var in i morse vid 4:a snåret)

S, Thyra & Lhine:
Grattis till valparna

Jenny & Bisse:
Grattis till de små. Hälsa valpköparna att det är ganska mysigt med hanhundar också

Jessica:
Grattis åter igen till den små underverken . Nu får ni vila er och pyssla om Agnes & de små ..

Inger:
Va härligt att allt gick bra till slut! Måste ha varit jobbigt när sista inte vill komma fram. Lycka till!

Agneta m flock:
Grattis till en ny underbar valpkull! Åh, det ska bli så roligt att även få följa dom nya små liven.
Håller med Jenny det är görmysigt med hanar också! Har ju två goa såna hemma ju!
Pappa Kim skickar massor med nospussar till duktiga mamma Agnes!!!

Rosi:
Grattis till en underbar kull.
Ska bli intressant att följa dessa. Hade jag haft tid så skulle jag gärna haft en från denna kombination
Som sagt hannar är jättemysiga dom oxå
Lycka till med dom små!
Kramar från oss i Falun

Stefan:
Grattis!

Phia & Heffa:
Gud.. jag blir alldeles rörd!
Helt underbart att allt gått så bra
**GRATTIS**
Kram från oss!

Anette o Mats:
Stor GRATTIS-kram till er alla i Poritila.
Skönt att allt gick bra till slut.
Och som sagts tidigare – hanhundar är jättetrevliga och mysiga också.

Ewa & Björnis:
Grattis till valparna! Skönt att det gick bra.

Catherine:
JÄTTE GRATTIS till kullen! 7 valpar gud vad kul! Skönt att det gick bra hos vet, Hi hi skönt att jag hade fel om 10 st kanske roligt på sommaren men inte på vintern Hi hi varit inne här rätt ofta också på sistonde och följt er Lycka till med dom små, ska bli jätte kul och följa dom framöver! Ha det gott

Marie-Louice:
Stooort GRATTIS till de sju små underverken!!! Skönt att det är klart! Sköt om er alla nu! 😉

Lotta:
Oj, va kommentarer…
Här kommer ett grattis från oss i Värmskog också, jag är inte alls avundsjuk…. ;O)
Lycka till!

Trine:
Gratulerer så masse og så bra at alt gikk bra til slutt! Jeg har forstått at en hanne ikke er så dumt heller, så kanskje det blir en reducks i Trondheim også;-) Gleder meg til bilder etc etterhvert. Lykke til videre!

Elsa med familj:
Ett stort grattis till valparna. Skönt att allt gick bra. Ni få ge Agnes en jättekram från oss. Nu har Elsa blivit en stolt Moster.

Comments are closed.