augusti, 2008

torsdag, augusti 28, 2008 @ 09:00

Invaderad


Av ett förkylningsvirus. Det är bara att bita i det sura, kasta i sig ett par Alvedon och lägga sig i viloläge. Jag brukar inte inte ge upp i första taget men när febern gör att man huttrar av köld trots att man har pyjamas, fleecefilt OCH täcke är det bra att ge upp – jag är övermannad! Hundarna verkar dock tycka att det är ganska mysigt att sova med matte i soffan hela dagen, men när husse väl kom hem på kvällskvisten igår var de inte sena att tacka ja till en kvällspromenad. Idag känner jag mig lite piggare och orkar nog läsa lite – då går tiden fortare, det är ju så satans långtråkigt! Nog gnällt om detta, men visst är det i alla fall lite synd om mig…

På hundfronten intet nytt. Agnes har fortfarande besvär med öronen, efter drygt 1 veckas behandling. Jag ringde veterinären häromdagen eftersom jag tyckte att resultat uteblev, men blev ombedd att vänta lite till. Nu är kuren slut lagom till helgen så vi får väl se hur det  der ut efter det. Jag tycker att det ena örat är mindre rött, medan det andra närmast ser sårigt ut när man kikar ner.  Den annars så tåliga Agnes gillar INTE att man torkar och grejjar i öronen – så det gör förmodligen ganska ont . Inte är det så lätt heller, att försöka förklara att jag gör det för hennes eget bästa. Stackars hund.

Något KM blir det alltså inte för Agnes del och inte heller någon elitdebut. Vi får vänta tills hon tillfrisknat. Det har för övrigt blivit lite dåligt spårat senaste tiden så…. Lade ett spår förra veckan för att väcka hennes minne till liv. 1000 meter i skogen ”härom hörnet”. Som slutbelöning skar jag upp lite korvbitar och blandade med frolic och stoppade ner i  enTupperwareburk med lock. Ni vet sådana där lock som SITTER. Strax innan jag släppte Agnes på spåret kom Peter hem och berättade att det troligtvis var svampplockare i skogen (och det får man ju räkna med så  här års) och dessa hade med sig två ”bjäbbhundar” som han sett springa lösa. OK, bra att vara förberedd på att det kan bli lite snurrigt i skogen. Första hundra meterna över gärdet går som vanligt i en hiskelig fart och Agnes närmast sprang över första spårpinnen. Väl inne i skogen sansar hon sig och går kanonbra och plockar med sig pinnarna. När vi närmar oss slutet börjar snurret… Runt, runt  går det och snårigt och risigt är det naturligtvis. Till slut hittar hon på spåret när det är 40-50 m kvar till slutet och då fattas en pinne som jag vet skall ligga på stäckan där hon snurrat. Väl framme vid spårslutet blir det lite av ett antiklimax eftersom någon plockat av locket på burken och käkat upp belöningen!? Tur att jag hade några gamla torra Frolicar i fickan att häva fram. En sak kan jag i alla fall säga, den hund/räv som kan öppna locket på denna burk finns inte, det är allt någon två-bening som varit hjälpsam. Fattar man inte vad det är fråga om när det sitter knallgula snitslar, ligger en spårslutspinne och står en godisburk – att det är någon som tänker sig tillbaka för att använda detta? Tydligen inte.

Ha det bättre!
/Maria

onsdag, augusti 20, 2008 @ 17:21

Ännu mer svamp!

Fast i öronen på Agnes den här gången.
Sedvanligt öron och klo-koll häromkvällen resulterade i ett fynd av  röda och geggiga öron. Miss av mig att jag inte sett det tidigare, men det fanns inga symtom i form av huvudskakningar eller dylikt. När jag väl börjar tvätta och fixa med öronen så märks det så klart att hon har ont! Den annars så tåliga Agnes försöker lite fint att glida undan för att slippa…
Besök hos veterinären i morse och 1000 spänn puts väck igen då  Kan tänkta mig roligare sätt att sätta sprätt på pengar, men blir Agnes bra så blir jag gla! Glömde fråga kring det där med karens och öronmedicinen… Hon kan så klart inte tävla när hon har ont, men sedan? Måste kolla upp det lite närmre, – någon som vet på rak arm? Det är klubbmästerskap nästa helg och tills dess hinner hon i vilket fall inte medicinera färdigt.  Fan också!  Får väl lämna walk-over till Carola då, det var bara hon och jag anmälda till brukset.

/Maria
(som inte orkar le precis hela tiden…)

lördag, augusti 16, 2008 @ 19:04

Kantarellsök?

Gillar ju både sökträning och att leta kantareller, kanske att man skulle kombinera dessa båda fritidssysslor? Inte enligt Peter…. Nä fan, då måste vi köpa en till frys! Han kanske har rätt. Över 30 liter hittills, och då har säsongen knappt börjat. Ganska töligt att rensa i vart fall, man ser ut som en jäkla nikotinist om fingrarna….

Sökträning idag. Deltagandet var minst hittills, 3 ekipage dök upp. Tia, Viggo och Mio som lyckats släpa dit sina förare. Agnes också så klart – någon skall ju valla rutan också. Det funkade bra trots manfallet och alla hundarna jobbade på riktigt bra. Tyvärr valde Tia att inte lyssna på mattes inkallning?!  Gillas inte. Vi får se om det upprepas – då är det hårdhandskar som gäller (vad nu det kan vara?)
På tal om sök så planerar sökgänget en träningshelg i oktober. Första helgen närmare bestämt. Än finns någon plats ledig. Är det någon av mina blogg-vänner som känner sig hugad – hör av er med intresseanmälan!

Skulle ha varit på lydnadsträning hos Pia under veckan, men hon var tyvärr sjuk. Vi får se om vi kan få någon tid nästa vecka istället. Jag är sugen på lite åsikter kring elitmomenten, det mesta börjar sitta men visst finns det saker som kanske kan göras på något annat/bättre/finurligare sätt…. I vart fall känns det bra att någon tittar kritiskt och har lite åsikter. Skott skall tränas imorgon, 18.00 på vanliga stället för dem som vill komma. Själv skall jag påminna Agnes om att man kan ligga plats med skott utan att behöva kika vart dummien/pippin landar 🙂

Trevlig fortsättning på  helgen!
/Maria

fredag, augusti 8, 2008 @ 13:55

En snabbrapport

En pärskans regndag, men det är bra för allt som växer – kantareller till exempel! Älskar att gå i höstskogen och plocka svamp. Frysen är fortfarande nedlusad med fjolårets men lite till får alltid plats 🙂
Sedan senaste bloggen då – har det hänt nåt?  Inte så mycket mer än att jag fått en lätt ångest över att semestern snart är slut – jag som skulle hinna göra så mycket?!  Goldenspecialen skiter jag i, orkar inte ens tänka tanken på att åka dit. MÅNGA mil i bil.  SSRK skall anordna ett WT här i krokarna i höst  så jag spetsar nog in mig på det . Åker med Tia på lydnadspremiär i kväll istället. Förra veckan gick hon kanon och nu har hon glömt hur man gör när man stannar. Hon ser bara lätt förvånad ut när jag kommenderar ”stanna” – ”Talking to me?” Tycks hon undra…  Nåväl, har hon en bra stund kan det gå hur bra som helst och har hon för mycket spring i benen kan det gå käpprätt. Nu har vi tarit på en cykeltur samt tagit ett lydnadspass så eventuellt kan hon vara lagom tempererad när vi äntrar lydnadsplanen. Vi får se.  Träffade Lotta och Anna igår och de föreslog att jag skulle cykla till Åmål – så kanske Tia var ”lagom”. Hm.

Lova är på semester – tillbringar en tid hos Annica och Sven med familj. Lite tomt är det så klart när hon är borta – vem skall då gräva hål i gräsmattan och simma som en tok i närmsta dike? Trivs de bra med varandra kanske hon stannar kvar – vi får se. Väldigt bra för Tia att vara utan sin mor är det i alla fall. Lillfia är fortfarande spökig och behöver få uppleva saker och ting på egen hand – inte bara gå och dra mamma i kjolarna hela dagen.

Nu skall jag käka lite och sedan packa inför Åmål, tar bilen dit!

Draghundar?

Höres!
/Maria

Nyss hemkommen efter 5 timmars spöregn i Åmål…. En lyckad debut! 175,5 poäng blev det. Kraftigt DK på ställandet, vilket jag räknat med… Några avdrag för position (långt fram) i både läggande och ställande men annars är jag nöjd! Mest nöjd över hennes attityd – det är hur kul som helst fast klockan blir halv nio på kvällen och vi har väntat 4,5 timmar i regn…. Att det sedan kommer en goldenuppfödare från Norge och undrar vart jag köpt den ”pene tispen” gör ju inte saken sämre.
Nu ska jag hoppa på grannarnas flotte och ge mig ut i natten på kräftfiske. De har lovat att plocka upp mig om en stund om de inte redan fiskat färdigt.
Go natt!

lördag, augusti 2, 2008 @ 23:03

Hej hopp!

Semestern går snart in i sista veckan… börjar jobba den 14:e igen. Fattar inte vart dagarna tagit vägen?! Mestadels har vi varit hemma och skrotat och tagit det lungt. Några dagar tillbringades i Stockholm och en Ålandskryssning avverkades. Så även en sväng till grönan, shopping och ett museibesök.  Närmare bestämt Von Hallwylska http://lsh.it-norr.com/default.asp?id=1037 Har ni inte varit där än, så ta en tur dit!  LIte för varmt för att vara i stan, men det få en att inse hur bra man har det hemma!
Hundträning har naturligtvis hunnits med, även om det inte heller är så kompatiblet med värme. Sökträning både onsdag och lördag denna vecka. Tia har gått kanonbra, men bäst i superhettan i onsdags tror jag. Idag testade jag en appellklass, dvs figuranterna låg för mig på okänd plats. Tia hittar sina figgar galant men gjorde en miss… Blindmarkerade på en lega från ekipaget före. Även solen har sina fläckar 🙂 Nya tag nästa vecka!
11 dagar sedan vi var till veterinären och just när jag trodde att mardrömmen var över, så luktar hon fiskaffär  från de bakre regionerna igen. Orkar inte hålla på och kladda och böka så mycket längre, får lov att bli en operation  – men när? Sövning och medicinering är lika med tävlingsförbud  – och jag som planerat både tävlingar och MH under tidig höst… Vad väljer man och vad väljer man bort? Man kan ju alltid hoppas att rumpan håller sig lugn tills senare i höst. Goldenspecialen nästa vecka vet jag inte hur det blir med. Agnes är relativt otränad och jag är omotiverad till att åka så många mil och lägga ut så mycket pengar på, när det bara gäller ett workingtest. Väntar tills sista stund innan jag bestämmer mig. Skall försöka motivera mig till att göra några seriösa träningspass till veckan innan jag bestämmer mig.

Nu är reklampausen slut – skall titta på slutet på filmen.

På återhörande!
/Maria

 

Comments are closed.