november, 2007

fredag, november 30, 2007 @ 17:53

Sjukling i huset!

Det började med harklingar och fortsatte med kräkreflexer och slem…. Tia har alltså fått en halsinfektion! TId till veterinären idag – jätteröda halsmandlar och lite hög temp = antibiotikakur och sjukskrivning i 10 dagar. Vila tror jag inte alls att hon är sugen på,  men det ska i alla fall inte bli några mer aktiviteter än lite promenader och trädgårdsrejs under den närmsta veckan… Sökträningen är alltså inställd. Likaså är Agnes lydnadstävling inställd. Jag och Carola åkte till ridhuset för att öva lite – uj, så gott det smakade med hästbajs uppblandat med sågspån! Delikatess anser Agnes, och därmed har jag beslutat att inte tävla i ridhus (fast det hade jag ju bestämt för länge sedan och så for anmälan iväg ändå, liksom av sig själv…)

Idag fick Vivan och Agnes följa med och träna med Heffa, Nova och Crespo – Tia fick snällt stanna hemma och Lova fick en cykeltur med Emma.  Valparna var jätteduktiga i skogen – blir nog sökhundar hela gänget!

Ikväll ska jag bjuda mina ungdomar på bio (Peter är i Danmark) och på söndag skall vi shoppa julklappar.  Imorgon skall jag träffa sökgänget (fast utan hund… eller blir det Agnes??). Denna helg lär ta snabbt slut den också, som alla andra…

En solig bild från i onsdags:

Trevlig helg!
/Maria

söndag, november 25, 2007 @ 19:35

En kort rapport

Som rubriken lyder…
Nytt från veckan som gått? Hm, tror att minnet börjar svikta… Vad tusan har vi gjort?
Anmält till inomhustävling med Agnes, trots att jag svurit att aldrig göra det igen?! Fattar inte riktigt vad som hände här, anmälan liksom bara for iväg av sig själv… Ridhus har varit min värsta mardröm, vi bor ju bredvid ett stuteri – och hästbajs är liksom husmanskost för mina hundar! 60- 70 anmälningar till råga på allt, och detta i ett och samma ridhus som jag förstår. Får nog ringa och kolla upp detta – skall vi köra två ringar samtidigt i ett ridhus så kommer jag överväga att stryka mig. Det känns inte rättvist mot hunden! Jag har provat detta tidigare med en annan hund – inte kul!

I fredags träffade jag värmlänningarna ur B-kullen och vi tränade lite sök – valparna var superduktiga och vi hade ett trevligt träningspass. Under helgen som gått, har jag varit och lyssnat på en Canisinstruktör som pratade klickerträning. Kul, men kanske lite omständigt?! Vissa delar köper jag fullt ut, och andra skulle jag inte orka genomföra. ..

Nu blir det en tidig kväll, skall skjutsa Peter till flyget tidigt som busen imorgon  och sedan blir han borta en dryg vecka. När han kommer hem igen blir det till att slutspurta med gäststugan… Men den börjar ta form! Isolering på plats och innerpanel på plats (men inte i riktigt hela stugan). Kvar är att sätta färdigt panelen, måla densamma, lägga in ett klickgolv och sätta några el-dosor på plats. Trinettekök införskaffat via blocket. och står bara och väntar på att få komma in !

Go kväll!

/Maria

söndag, november 18, 2007 @ 20:46

Söndag!

Söndag igen – är det aldrig något annat?!
Har hunnit med en hel del aktiviteter sedan senast i alla fall! Igår var det sökträning på Sandåsen och Tia fick följa med. Hon sköter sig jättebra! Vid första figgen dök hon inte ner under preseninngen direkt, utan stod ovanpå och viste inte riktigt vad hon skulle göra. Ann-Marie, som låg därunder, höll tyst och väntade. Tia kom fram och kikade på matte och såg lite undrande ut… Sedan gick det upp ett Liljeholmens och hon letade reda på en väg in! OJ, så lycklig man kan bli över nå´t sånt (både jag och Tia). Full dragkamp och lattjo med figgen därute och leksaken med ända in till matte när jag kallade. Ytterligare två figgar fick hon, och då visste hon precis hur man handskas med en presenning…
Vi var väldigt många ekipage men det gick ändå skapligt fort, men fy tusan så rått och dimmigt det var på slutet! Nästa helg träffas de utan mig och Tia, men om 14 dagar skall vi vara med igen.

Idag har det varit bevakningstäning med Agnes igen. Det går väl lite si och så tycker jag… Vindmarkeringarna har hon fått bra kläm på, men det är värre med ljudet. Idag misslyckades hon på den första – var helt fokuserad på området där det funnits en vindfigurant och hörde inte ens ljudet som kom från andra hållet! Vi lade om stategin och gjorde en övning med fast bevakning istället. En hund i taget och en ljudfigg relativt långt ut som startade upp ganska snabbt. Agnes markerade den jättetydligt och höll i riktigt länge, som belöning fick hon springa ut och hälsa på ”busen i skogen” och jag hoppas att hon har den minnesbilden med sig till nästa gång!
Lite grillning och varsitt spår stod sedan på agendan. Inte särskilt långt spår, men gjort av en annan förare, påsläpp från sidan och med tre olika föremål i spåret – en sked, en handske och en pinne. Den förstnämnda fattade hon inte att hon skulle markera utan gick rakt över (men jag fick den med mig i alla fall) och de andra två markerades perfekt.

När jag kom hem i eftermiddag tog jag ut Tia en kortis och apporterade lite tennisbollar – jäklar så bra det gick. Hon sitter kvar vid kast, hämtar snabbt och sedan kommer hon nästa och trycker in bollen i handen på mig när hon lämnar av! Gullhund

Nu blir det TV-soffan och en mugg te för att varva ner och även ladda inför kommande vecka. Då blir det operation badrum som drar igång! Rörmokaren kommer på onsdag och monterar in toa och handfat i tvättstugan (så att vi har någonstans att tvaga oss under renoveringen) samt plomberar dito i badrummet. Sedan är det ”bara” att vänta på nästa hantverkare som skall fixa nytt klinker och kakel. Badrumsinredning är utsedd och det blir nog riktigt snyggt faktiskt!  Sånt här är inte så himla kul att hålla på med,  men det är väl som man brukar säga – det blir nog bra, bara det blir målat!

Höres!
/Maria

söndag, november 11, 2007 @ 21:26

Sökhelg!

En trött Tia och en ganska trött matte har nu landat efter helgens sökkurs med Tony Lyvén på Grums brukshundklubb. Tack till Ewa och Björnis som hade huvudansvar för detta arrangemang!
Tia är ju så liten, knappa halvåret, men hängde med väldigt bra tycker jag. Så små filurer orkar ju inte så mycket, men eftersom de allra flesta deltagarna endera var nybörjare, eller i alla fall hade nya hundar, så passade nivån bra även för Tia och mig. Trevligt hade vi också, ett glatt gäng och en kunnig instruktör! Nu har vi planerat att starta upp lite sökträning igen, det var ju flera år sedan vi hade en sökgrupp senast, kan inte ens minnas när…
Några bilder från helgen:

Fokus utåt skogen!


Lollo och Jamie på väg ut i rutan.

Magister Tony

Söndag morgon, innan ljuset hittat in i skogen!

Snart måndag igen! På programmet denna vecka står både bevakningsträning, lydnad och sök. Utöver detta skall jag arbeta några timmar, 24 närmare bestämt.  Som om vi inte hade annat att lägga pengar på så här inför födelsedag (Emmas) och jul, så måste vi dessutom få badrummet renoverat å det snaraste! Hantverkare vidtalad, som faktiskt skulle hinna få det klart för jul sa han, och det hoppas jag verkligen!

Sänder också en krya-på-dig kram till Mari, som trillat ner för en stege och ligger på ortopeden. Hon lär få komma hem i morgon –  med en del exta metallskrot i armbågen. Tur att du inte ska ut och flyga snart Mari! Hade blivit svårt att komma igenom metalldetektorn…

Förresten!
Förra veckan publicerades ett reportage om bevakningsutbildningen i Värmlandsbygden, vill någon läsa:
http://www.vby.se/Ur%20tidningen/850E9202-E8AD-4905-8E23-D81AA6A2C251.html

Höres!
/Maria

onsdag, november 7, 2007 @ 21:07

Ingen ordning!

På bloggandet i alla fall. Dagarna bara går, och jag hinner inte skriva så mycket som jag skulle vilja.
Tränar gör vi så klart, mest har det blivt patrulleringsträning med Agnes och bevakningsgänget. Vi kan se lite framsteg gällande vindmarkeringarna och det är kul. Hundarna har fått upp näsorna och spårar inte lika mycket på patrullstigen längre!

Sedan förra bloggen har vi också hunnit ha trimkurs med Marie-Louice. En jättetrevlig dag, där det klipptes, fikades och skrattades en hel del. När vi var klara låg det hår till en extra hund på golvet… Undrar om M-L tog den med sig hem? (Hon undrade lite över hur det var att ha 4 hundar).
Vi tog himla många bilder, men alla får inte plats, här kommer ett axplock:

Anges tassar – en klippt och en oklippt…

Heffas öron -ett trimmat och ett otrimmat – gissa vilket


Här har vi Nova på bordet!

Och här kommer Crespo:

Anna kämpar med Agnes svans, under uppseende av Marie-Louice:

Och här går det åt tre kvinnfolksmänniskor för att få ordning på Novas öron 🙂 Det är verkligen inte lätt att få en pigg valp att vara stilla någon längre stund. Vi fick ta det i ettapper!

Heffa på bordet:

Och så lilla Tia, som faktiskt växt i kapp riktigt ordentligt…

Lägger in en bonusbild, som vi höll på att flabba ihjäl oss åt (hoppas det går bra Anna). Nova bet Anna i tummen PRECIS när jag knäppte bilden!

/Maria

 

Comments are closed.