september, 2007

söndag, september 23, 2007 @ 10:58

Heldag!

Igår gick årets utställning av stapeln för Grums brukshundklubb. Eftersom man skall vara med och lägga näsan i blöt lite överallt, så var jag naturligtvis uppbokad där. Egentligen är jag  relativt okunnig gällande utställning, men jag är ju inte dummare än att jag klarar att göra som jag blir tillsagd…  Redan på fredag kväll startade vi upp med att resa tält och förbereda ringarna, det spöregnade och lovade inte gott inför lördag… MEN det kom faktiskt inte en droppe på oss igår! Blåste visserligen, men hellre det. Cirka 150 ekipage deltog och det var full rulle hela dagen. Emma ställde Agnes med Hp och en tredjeplacering. Anna ställde Nova med Hp och en andraplacering och Lotta ställde Crespo med BIR-valp och BIG-3 som resultat. Vad skall det bli av  den gossen?! Grattis till er alla tre!
Ingen kamera = tyvärr inga bilder

Fido och Tia – de ger sig ALDRIG!


Fick även ett mail från Zigge med familj, som varit på goldendag nere i Skåne under lördagen. Även han hade fått prova på en liten utställning och fick fin bedömning. Det delades inte ut några placeringar, utan var mest som träning – men kul ändå! Mest nöjda verkade husse och matte ändå vara med att Zigge var duktig och visade framfötterna gällande viltpår- och apporteringsövningarna – det bådar gott!

Idag får det lov att bli en dag utan hundaktiviteter, dammsugaren står i garderoben och väntar på mig – det var allt för länge sedan vi hade en träff!

söndag, september 16, 2007 @ 18:02

Hösten kryper på….

Ja fy och ve, den närmar sig med stormsteg. Hösten alltså…  Inget jag ser fram mot direkt, men inte så mycket man kan göra något åt. Det är bara att möblera med skurmoppen framme, så att den alltid finns till hands, samt köpa nya batterier till pannlampan… Det händer i princip aldrig att jag ångrar valet att bo på landet, men när höstens gegga infinner sig så händer det att jag längar efter asfalterade vägar. Ja, ja färdiggnällt! Så här fint var det i alla fall i skogen under veckan och vi kan hoppas att geggan väntar ytterligare en stund…

Agnes är nu klar med lydnadsmomenten inför fortsatt försvarsmaktsträning vilket så klart känns skönt. Tyvärr är vi bara 3 ekipage som ”klarat oss”, men vi har en hygglig magister som lovat de ekipage som bara har ett moment kvar, att få ytterligare en chans. Förhoppningsvis blir vi alltså några fler under höstens kurs. Nu har jag för övrigt anmält Agnes till två appelltävlingar i spår. Det har varit väldigt svårt att hitta datum som jag inte redan var inbokad på… Höstens agenda är full! På tal om det, så har vi bokat in datum för apporteringsträff, kolla efter mer info på ”aktiviteter”. Rebell dyker upp tillsammans med matte Rosie, det blir spännande att få se hur han har utvecklats, vi har ju inte träffats sedan leveransen. Hasse och Agneta har också inbjudit till en valpträff i Torsby, jag har maila alla ang det och hoppas att alla mail kommit fram, hör av er annars!

Gällande Tia har vi tränat lite fågel: Gick väl skapligt. Kanske en aning hård i greppet. Vi avvaktar lite med fortsatt träning. Hon tvekar i vilket fall inte det minsta – så vi kan gott vänta…

SÅ himla mysig och go liten jycke! En kelgris av stora mått som helst vill ligga i mattes säng med huvudet tätt intill. Sova där får hon ju inte (än i alla fall), men kommer upp en sväng på morgonkvisten och myser lite. (Och då behöver inte matte ha bråttom ut med henne, så det är ju ganska lägligt).

Vi avslutar med en bild, ur den synvinkel jag oftast ser henne:

På återhörande!

lördag, september 8, 2007 @ 17:07

Grattis Lotta och Crespo!

Reducks Velvet Goldmine blev BIS-valp på Goldendagen Värmland!

Grattis
även till Nova och Anna som kom på en hedrande 5:e placering bland tikarna, av MÅNGA tikvalpar.

Goldendag igen! I år ett något större gäng än vi brukar vara… Elsa, Laban och Agnes från ABBA-kullen och Tia, Nova, Heffa och Crespo från Bowie-kullen, med hussar, mattar, småhussar/mattar också så klart. Även Hasse och Agneta med pappa Kim och lille Eros var på plats för att få träffa telningarna. Kul!
Som vanligt ägnades tiden åt 5-kamp, fika, tipspromenad och utställning  samt lite uppvisningar.  Det är svårt att hinna med att titta på allt och vara på alla ställen, tiden räcker liksom inte till?! Till slut fick jag ta en macka på stående fot…

Nova och Crespo visade framfötterna i utställningsringen, Tia ställdes inte, hon är allt för gänglig. Agnes ställde jag däremot, men henne gillade inte domaren…  På 5-kampen däremot var hon mer i sitt rätta element! Även Tia skrapade ihop full pott i 5-kampen, liksom flera andra Reducksare som gillade att 5-kampa, men ingen av oss vann (vi klarade inte utslagsfrågan – antal pennor i en burk). Stefan och Elsa kom på en andraplacering dock, endast en penna fel!

Nu är jag dödens trött, och hundarna likaså. Skall snart sträcka ut mig på soffan – och eftersom jag är ensam hemma, kan jag vara chef över fjärrkontrollen!
Här nedan några bilder från dagen:

Kim poserar med sina telningar. Tyvärr hade Heffa hunnit åka hem.
Agnes hämtar dummie och leksaker ur en vattenbalja.

Stefan leker servitör och Elsa går fint – så han slipper vattnet över sig…

Dagens bonusbild… Det är Marie-Louice som promt ville vara med på bild

tisdag, september 4, 2007 @ 21:00

Vart tog vår trevliga valp vägen?!

Den vi har här hemma nu, måste vara någon annans! Kanske vi fick med oss fel valp hem vid något kurstillfälle?
Förra gången jag bloggade kommer jag bestämt ihåg att jag visserligen skrev att hon var en huligan, men ändå var en behändig valp för det mesta… Jag tar genast tillbaka det, denna valp har varit skogstokig de senaste dagarna! Måste vara någon djäkla utvecklingsperiod. Fast det är helt okey , jag gillar ju galna jyckar! Det kom så tvärt bara…
De vuxna hundarna får sina fiskar varma, men Lova som är en riktig curlingmorsa, ryter  ALDRIG i rejält . Det gör i alla fall de andra två när de tröttnar. Kattkraken flyttar snart till skogs, han får heller aldrig vara ifred! Men lite kul tror jag att han tycker att Tia är, annars skulle han väl säga ifrån rejält han också, eller?!
Just nu har hon tuppat av, och ligger med de långa benen utstäckta och sover så gott på golvet nedanför 

Valpkursen är i full gång, det går jättebra för alla ekipagen och det är en väldigt trevlig och ambitiös grupp. I går gick valparna ett varsitt kort trilla-på-spår och det gick jättebra! En enkel minnesmarkering har vi också hunnit med, den fungerade också bra. Tia har aldrig apporterat utomhus, men hon kom tillbaka med handsken direkt. Dutti vovve! Annars ligger vi ganska lågt med henne än så länge, tränar lite sitt och inkallning samt att hålla kontakten i skogen.  Idag fick hon miljöträna med Emma utanför ICA på Wåxnäs under tiden jag var inne och handlade. Kundvagnar var inte speciellt farliga, men gammalt glasspapper och annan skit smakade mumma! Många som ville hälsa på henne var det också… Det hör liksom till när man har valp.

På lördag är det Goldendag i Karlstad, då bär det i väg dit för en liten kennelträff! Många har för långt att resa, men några dyker upp i alla fall, det skall bli trevligt! Peter och barnen sticker till Frankrike så jag blir ensam här hemma från torsdag till måndag, skönt både för dem och mig…

Vi avslutar med ett bildbevis. Agnes har veknat! Nu får Tia sova hos henne…

 

 

 

Comments are closed.