juli, 2007

onsdag, juli 25, 2007 @ 00:00

Publikrekord i Skruvstadparken!

Tia med syskon har nu blivit 10 veckor gamla.  Benen börjar redan bli långa… Liten är hon min Tia, men så var hon den minsta i kullen också… följer dock sin egen viktkurva bra och har ökat ungefär 1 kilo i veckan.  Man glömmer lätt att det är ganska jobbigt att ha en liten valp i huset… Idag försökte jag sopa upp lite gräs från köksgolvet  Det slutade med att jag höll sopkvasten med ena handen och Tia med den andra…. Kvasten skulle till varje pris MÖRDAS! Hon är en liten tuffing, men när vi går till skogen vill hon helst springa kring benen på mig, det är en tidsfråga innan jag står på näsan öven en valp i skogen!

Agnes och Tia kommer bättre överens för varje dag som går, men att Tia skulle få tillträde till Agnes ”hål”, dvs platsen under vedspisen – DÄR går gränsen! Agnes har haft ensamrätt på den platsen i 3 år, och det tänker hon inte ändra på!

”Kom igen tjejjen, vi skall lära dig allt vi kan”.  Sorkhål i häcken är kul!

Vivan har varit en tur till veterinären igen. Hon är inte riktigt pigg. Vi har ökat Metacamdosen till max, men det verkar inte vara ”bara” leder och spondylos som spökar. Blodproverna visade att hennes vita blodkroppar ligger på en extremt låg nivå och man vet inte varför. I vintras låg de lågt, men nu har det alltså försämrats. Vidare utredning skulle kunna göras genom att  ta prover på ryggmärgen men vi har nog inte tänkt utsätta henne för det. Hade det varit en ung hund utan andra skavanker skulle jag inte tvekat, men … I eftermiddag har jag ny telefonkontakt med veterinären för att få ytterligare provsvar. Jobbigt är det, Vivan är en väldigt speciell hund som har en stor plats i mitt hjärta!

Agnes och Vivan är lika stöniga – ingen vill ge sig!

Om vi skall gå över till det som rubriken hänvisar till, så ledde lördagens dans med Torgny Melins till att publikrekordet sedan 35 år tillbaka sprängdes! Vi hade dryga 1400 besökare i Skruvstadparken!
Själv skulle jag upp kl 03.30 på söndag morgon för att åka på en kurs i Rättvik, så jag kunde inte vara där så länge, men Peter och Emma var där och jobbade och slet. Allt lär ha flutit på riktigt bra och besökarna var nöjda!
Lilla Tia var med i parken under eftermiddagen när vi ställde i ordning allt inför kvällen. Orkestern sound-checkade medan Tia som som en stock i bilen som stod bredvid dansbanan?! Alla förundrades över hur detta kunde vara möjligt… Tia fick för övrigt erbjudande om att hänga med i turnébussen som mascot 🙂

”Kom igen! – ingen som vill lira lite med mig?”

onsdag, juli 18, 2007 @ 00:00

Blåsväder!

Jösses vilket skitväder vi har, är det inte regn eller åska så blåser det så in i norden….
Tia växer och mår bra, sover och busar – precis som valpar ska göra! VI tränar lite på inkallning och på hennes namn. Hon kommer som ett skott när man kallar på henne (peppar, peppar) och vet vad hon heter vid det här laget. Koppeltränar lite gör vi också, men det är ingen höjdare tycker Tia som helst  vill gå sin egen väg… LIte bilåkning har vi också hunnit med under veckan – inga som helst problem vilket är jätteskönt. Agnes börjar aceptera henne mer och mer, idag har de faktiskt lekt en liten stund utan att Agnes ballar ur och får goldenryck!

I förrgår var det hundträning i Skruvstadparken och Lotta var där med sina grabbar. Crespo och Tia verkade tycka att det var trevligt att återses och de rejsade runt lite. Tyvärr fick jag inga bra bilder på det!

Lilla Heffagubben har råkat illa ut och legat inlagd på djursjukhuset i 2 nätter. Han käkade upp ett snöre! (Bushund). Dock behövdes ingen operation och han mår nu gott igen och har fått komma hem tillbaka till Phia. Säg nu till era valpar att man bara ska äta mat som är tillrett för hundar! Tyvärr vet jag vart de där tendenserna kommer från, Lova var tokig i att äta saker som valp, STENAR var hennes favvo?! Agnes var tokig i strumpor som valp, mer tur än skicklighet att allt kommit ut den rätta vägen….

Ropade du matte? Jag kommer!

torsdag, juli 12, 2007 @ 00:00

Tomt i huset!

Nu har Zigge flyttat till Tågarp och kvar är bara lilla Tia. Det är tyst! Än så länge sover Tia, vi får se om hon kommer att leta efter sina syskon och undra vart de alla tagit vägen…
Det verkar gå bra för alla valparna i sina nya hem, de har funnit sig tillrätta snabbt. Nova lär visst hellre bajja på natten än på dagen dock… vi får hoppas att hennes mage vänder på dygnet så att matte får sova lite mer. Tara gillade visst inte alla växter i familjen Flodéns trädgård utan såg till att snabbt dra upp dem .

Nu ska jag åka till frissan i eftermiddag, det borde jag ha gjort för LÄNGE sedan men av någon anledning inte hunnit. I kväll är det träningspass med Agnes. Valphagen skall plockas ner och valprummet målas om (det är inte längre vita väggar därinne…) Snart återgår vi till vår vanliga lunk här hemma. Jag kan inte fatta att de här månaderna gått så fort?! En intensiv period, men SÅ roligt!

Zigge-bus strax innan han flyttar.

tisdag, juli 10, 2007 @ 00:00

Lycka till!

Nu blir det tyst och tomt. Tre små voffar som härjar i köket  – det låter inte alls lika mycket som det brukar! Fyra valpar har åkt idag. Vi hoppas att hemresorna går bra! Rebell lyckades vara jättetrött och sova gott INNAN han skulle åka, och verkade vara på lekhumör när det var dags att ta plats i bilen  .
Jag  försökte skärpa till mig, men några tårar trillade dock. Fattar inte att jag skall vara så himla känslig – valparna kommer ju att få det superbra! Ni får titta i galleriet, där finns bilder på de valpar som åkt hem idag (med hussar och mattar).

Nu har vi ätit en god middag bestående av sik från Hjo, med rödbetssallad?! Det var gott! Tack för det.
Resten av kvällen skall nog tillbringas i soffan, helt plötsligt kommer jag att få lite fritid, inte helt fel kanske?

Vi önskar alla våra valpköpare lycka till med sina valpar, vi hörs snart!


Heffa som luktar på blommorna

lördag, juli 7, 2007 @ 00:00

Lördag morgon

Klockan är halv åtta och valparna har ätit frukost och rusar runt lite ute i hagen, förutom 2 små busar som härjar runt fötterna på mig, hälsenorna ligger risigt till! På datorn snurrar skivan med oväsen… åska, skott och fyrverkeri – snart är jag nog skottfast! Tror inte ens att valparna märkt att det är bakgrundsoväsen, de är högljudda själva så att det räcker!
Idag skall vi träna att åka bil och jag skall även sätta halsband på varje valp och gå en liten bit, så att det inte är första gången halsband är på när de skall åka hem. Mycket pyssel är det, och dygnet har för få timmar – jag tycker inte att jag hinner allt som jag skulle vilja göra! Valphäftena är utskrivna och filtar tillklippta.  Imorgon söndag, är det dags för vägning och en sista avmaskning här hos mig, på måndag är det veterinärbesök och på tisdag leveransdag. Fyra valpar åker på tisdag, en på onsdag och en på torsdag – jag blir lite gradvis avvand vilket känns skönt!

Bjuder på några bilder från veckan som gått:

Retsam katt


Slagsmål om kökshandduk


Zigge rotar i hyllorna…

tisdag, juli 3, 2007 @ 00:00

Fullt upp!

Om ni undrar varför det har blivit dåligt med bloggandet hänvisar jag till rubriken… 7 veckor har gått och nu känns det i hjärttrakten när jag tänker på att de reser om 1 vecka. Det spelar ingein roll att de alla får jättebra hem, det är ju mina juveler och det kommer att fällas en och annan tår när de åker – var beredda på det!

Vad har då hänt sedan sista? Bland annat har vi testat vad valparna tyckte om fågel. Om det tyckte de! Ingen av dem som inte var intresserad, dock var det inte alla som bar på den, men väl slet och drog i vingarna. Tyvärr hade jag bara fåglar av storlek som kanke var mindre lämplig…

Vidare har jag och Agnes varit på helgkurs på Grums brukshundklubb, det var Niina Svartberg som var intstruktör och vi fick oss alla en hel del att tänka på. Att inför 15 pers försöka lära sin hund utföra något på ett nytt sätt och samtidigt hålla reda på klicker, korrekt utförande av hunden, sin egen kroppshållning och röst och sedan försöka tajma detta ?!  Här nedan är det Agnes och jag som kämpar med ett krypande. Huvudet blir fullt efter en helg och man känner sig lite mer laddad för att träna!

Valparna mår bra och växer och äter.  Alla köpare kommer att få valp efter sina önskemål och det känns skönt att det inte blivit slagsmål om samma valpar  I eftermiddag skickar jag ett mail till er alla, med mer information! Även 7-veckorsbilder kommer i eftermiddag.
Under gårdagen gjorde vi ett enkelt valptest där man bla tittar på valpen vilja att ta kontakt med främmande person, viljan att leka kamplek med denne, nyfikenhet på främmande föremål, vilja att springa efter boll mm. Inga konstigheter, valparna reagerade som förväntat. En valp var lite för trött och verkade aningen slö, men eftersom jag VET att den valpen är som ett kvicksilver bekymrar det mig inte det minsta. Tackar Lotta A-W så hemskt mycket för hjälpen!

Vi avslutar med en bild från hagen, vädret har varit fint och gårdagen tillbrinagdes mest utomhus!

 

Comments are closed.