april, 2007

torsdag, april 26, 2007 @ 00:00

Kolla kaggen!

Ja, liten är den inte!  Ännu kan man inte känna några sprattlande rörelser, men det dröjer nog inte länge nu. Lova är förvånansvärt pigg tycker jag, med tanke på att valpmagen är så pass stor alltså. Än så länge hänger hon med precis som vanligt. Hittills tycker jag att tiden gått så fort men nu börjar dagarna sega sig dagarna fram, är så himla nyfiken på innehållet! Drygt 2,5 vecka kvar…

Nu sticker vi till Tromsö några dagar, önskar er alla en trevlig valborg och på återhörande nästa vecka!

 

lördag, april 21, 2007 @ 00:00

Magen växer!

Ja, Lovas mage menar jag. Den börjar faktiskt bli riktigt stor och ändå är det 3 veckor kvar till valpning, lite drygt.
Visst är hon ett matvrak, men den magen beror inte på stulna popcorn och bullpapper – det är ett rejält bukhäng på en annars smärt midja. Hon har faktiskt inte varit så kärringgrinig heller, skällde visserligen på grannens drever härom kvällen men idag har hon varit med till brukshundklubben och träffat Kim (och då var det inga sura miner). Vi tog en promenad och jyckarna passade på att ta ett par fina jyttjebad, vad annars? Jag skulle gissa att hon hänger med på våra vanliga turer en vecka till ungefär, sedan är det nog dags för Lova att ta lite mammaledigt och lufsa runt bäst hon själv vill.

Vad gör vi annars på hundfronten? Inte så himla mycket mer än bara väntar… Lite träning med Agnes bli det så klart. Igår träffade vi Dino och Lotta för ett lydnadspass, tjena vad det blåste! Kolla de ”fina” bilderna nedan…


Hur i h…vete skall man kunna hitta mitten på den här rutan?

lördag, april 14, 2007 @ 00:00

En ny fas…

Inträdesprovet till tjänstehundsutbildningen har idag gått av stapeln och allt fungerade bra. Visserligen var det inget superavancerat prov, snarare en koll om förutsättningar finns för att kunna lyckas. Vi startade upp med skottprov och tillgänglighet. Därefter var det dags att binda upp våra hundar (11st) i varsitt träd i skogen, en sk ”bas”. Där fick de sedan sitta resten av provet – cirka 2 timmar. Efter en halvtimme fick vi hämta våra hundar, en åt gången och göra en ”patrullstig” där hunden skulle göra en ljud och en vindmarkering, och sedan skulle hunden åter sättas tillbaka i ”basen”. Några hundar var tidvis lite högljudda, men Agnes blängde bara lite och verkade undra hur de iddes…
Om 14 dagar drar utbildningen igång och lär hålla på närmare 1 års tid. Jag missar första tillfället (börjar bra va?) eftersom vi då kommer att vara i Tromsö på en minisemester. I sommar lär all ledig tid gå åt till valpar, så det är bästa att passa på innan de små anländer!

Lova är verkligen jättedräktig! Hur knepig som helst…. I vanliga fall är hon världens snällaste hund! Men när vi tränade lydnad igår (eller snarare när vi grillade efteråt) låg hon mest under ett stockbord och morrade lite lätt åt den hund som tog sig friheten att nosa på henne?! Inte likt henne,  tur att de andra träffat henne förr och vet att hon inte är en sådan grinkärring i normalfall.

Solen skiner fortfarande, och jag skall gå ut och ta vara på resten av dagen!

torsdag, april 12, 2007 @ 00:00

Yes!!!

En snabb-blogg så här på lunchen…
Vi har precis kommit från ultraljudsundersökningen och det var många små valpisar i Lovas mage! . Exakt hur många är omöjligt att se, men det lutade mer åt många än få, om man säger så…
Fortsätter blogga igen frampå på kvällskvisten… Nyss hemkommen från ett träningspass med höstens spårgäng som har tränat lydnad i kväll. Agnes gjorde superfina framförgåenden, långa och raka! Lite bananform på hunden när vi stannar, men ärligt talat orkar jag inte bry mig om det!
Åter till valparna, SÅ himla skönt att på positivt besked idag. Visserligen har vi här hemma verkligen trott hela den senaste veckan att Lova varit dräktig. Hon är helt hopplöst hungrig! När Emma var ute och gjorde sin lilla film i påskhelgen kom hon in och var superirriterad över ”den där görsega hunden”. Nu ser hon ju inte så väldigt seg ut på filmen, men jag förstår ändå vad Emma menar, Lova är sig inte lik! Gör lite som hon själv tycker, och i den takt hon själv tycker. Många hormoner som snurrar runt i den lilla kroppen!

Nu ska jag snart hoppa i bingen och sova gott!

onsdag, april 4, 2007 @ 00:00

Glad Påsk!

Hemma igen, efter kursen hos Niina Svartberg. Nu hoppas jag vara taggad och ha lite nya tankar och ideér att dela med mig när vi tränar! En reporter var på plats, så ni lär få läsa i Hundsport om mina mentala brister…. Men de flesta av mina vänner vet väl redan att jag är ett nervknippe på tävlingsplanen, så det är ingen direkt nyhet. Tanken är i alla fall att jag skall lära mig hantera tävlingssituationen bättre och  fokusera på att ta hand om min hund under tävlingen. Vi får se hur det kommer att lyckas framgent… Än har jag inte några tävlingar inbokade men har tänkt klara apellen och fixa 3:an under året. Skall vi nu ha valpar under sommaren, lär det inte bli några tävlingar under den perioden men hösten är ju lång, eller hur?

Nu skall jag stryka hucklet och förbereda mig för blåkulla! Nästa gång jag bloggar kanske vi vet hörrni! Torsdag nästa vecka är det ultraljudsdags, håll tummarna är ni snälla.

söndag, april 1, 2007 @ 00:00

April, april…

Någon som blivit lurad? Jag har klarat mig hittills…

Vi har haft jaklydnadskurs nu på förmiddagen och hade det jättehärligt i solen. Kul att vara igång med en kurs igen, denna gång ett gäng ystra unghundar som skall öva jaktlydnad – kul! Agnes fick följa med och agera i momentet  ”möte med annan hund”, hon tyckte nog att matte var en riktigt idiot som inte kunde bestämma sig för om hon skulle ligga i bilen eller vara ute. Det var ett jäkla hoppande in och ut i bilen!

Imorgon är det 3 veckor sedan Lova parades, ännu för tidigt att kunna se något men jag tycker att hon  fått lite ”gröt i hjärnan” och jag hoppas att det är hormonerna som spökar och inte hunden som blivit olydig, fast det kan man ju aldrig så noga veta….

Lade ett stort dummesök häromdagen, det var länge sedan sist. Lova fick plocka in de första 4, Agnes nästkommande 5 och slutligen fick Lova ta den sista och precis då  gjorde sig ”gröten” sig påmind…  färsk rådjursbajs! Hm.  Annars tragglar jag väl mest på framförgående med Agnes just nu, ett svårt moment som ibland fungerar jättebra och ibland inte alls, vilket helt enkelt betyder att momentet inte är helt befäst.

I eftermiddag far jag till Uppsala, skall på en kurs i tävlingspsykologi med Niina Svartberg. DET behöver jag! Vi får se om jag kan snappa upp ett och annat för att förebygga både hjärtinfart, handsvett och förvirring i samband med tävlingssituationer. Jag vet att mycket ligger hos mig, både min nervositet som ställer till det samt att jag har svårt att riktigt gå in för tävlingsbiten på ett seriöst sätt. Har för lätt att tröttna och lägga av om saker inte fungerar direkt! Jag behöver förändra mitt tänk, där! Jag har väl helt enkelt inte den rätta tävlingsinstinkten, men som sagt, vi skall se om det går att ändra på det…

 

 

Comments are closed.