Köpa valp

Köpa valp hos oss?

Valparna säljs med förtur till aktiva hem med ägare som vill arbeta med sin hund och vi använder oss av fri prövningsrätt.

Jakt, räddning, bruks, lydnad  – vilket man väljer har kanske mindre betydelse så länge hunden får en meningsfull aktivering i sin vardag. Man får dock aldrig glömma att en Golden är en arbetsglad hund som gärna vill apportera i någon form för att må som bäst. Den typ av hund jag eftersträvar passar inte enbart som sällskap, men med rätt typ av aktivering blir den en underbar familjehund i tillägg.

Vid leverans är valparna 8 veckor gamla.  De är då avmaskade, ID märkta, vaccinerade, registrerade i Svenska kennelklubben samt veterinärbesiktigade och ”dolda fel” försäkrade.

Med valpen följer:
– Registeringshandlingar och veterinärintyg.
– Pärm med matlista, träningsråd och annan viktig information.
– Filt och liten leksak som den känner igen.
– Visselpipa.

C-kull

Jag känner ett stort ansvar i att vara hunduppfödare och för mig är det viktigt att veta att valparna får det bra i sitt nya hem. Av den anledningen vill jag träffa eventuella valpköpare innan vi beslutar om valpköp. Det är jätteviktigt att både säljare och köpare känner att det stämmer. Som köpare ska man känna förtroende för sin uppfödare och vilja vända sig dit vid frågor för att få tips och råd.

Vilken av valparna som hamnar i vilket hem bestämmer vi gemensamt när valparna är runt 6-7 veckor och vi har genomför ett enkelt valptest, allt för att kunna matcha valp och köpare med varandra.

Jag vill att man som förstahundsägare går på kurs med sin hund,  både valpkurs och uppföljningskurs (och gärna ännu fler). Eftersom jag efterstävar arbetsglada hundar är det av stor vikt att man redan från början ”grundar” med en bra vardagslydnad och tidigt  vänjer dem att koppla av när andra hundar arbetar. Ju lydigare hund man har, desto mer frihet kan man ge den.

Arbeta måste vi alla göra, mer eller mindre, men de som köper valp hos oss måste ha tänkt igenom just denna fråga noga. Hundar är flockdjur och kan inte/får inte vara ensamma 9 tim per dag 5 dagar i veckan.  Dagmatte/husse, hunden med på jobbet, deltidsarbete, skiftgång? Varianterna är många men det måste vara noga genomtänkt.

Valparna skall vid  drygt 1 års ålder ED/HD röntgas samt ögonlysas. Inte bara för min skull, utan också för rasen i stort samt för er egen skull, vet man hundens ledstatus kan man bättre planera passande aktiviteter för sin hund. Jag förutsätter också att samtliga valpar försäkras och vaccineras regelbundet.

Vad har vi att erbjuda efter köpet?
Valpträffar och träningstillfällen kommer att anordnas, dessa är helt frivilliga. Träffarna kan komma att handla om lydnad, jakt, spår  mm. Något som dock är obligatoriskt är den funktionsbeskrivning,  (kostnadsfri)  som anordnas av mig kring 1-års ålder och den mentalbeskrivning (MH eller BPH)  som sker runt 1,5-års ålder. Detta är viktigt dels för att jag skall kunna följa upp valparna och se om resultatet blev som jag tänkt, men också för att ni ska se vilken hund ni har i snöret och kunna tävla bruks (krav på MH/BPH).  Naturligtvis ställer jag upp med tips och råd så gott jag kan, ring hellre en gång för mycket än en för lite…