november, 2010

torsdag, november 25, 2010 @ 07:24

Grattis alla Cornelisvalpar!

1 år sedan dessa småbusar kom till världen!

Här var de inte så kaxiga:-) Och mamma Agnes ser lite sliten ut efter uppesittarnatten…. Snart vuxna allesamman och pigga och glada är de. Snart dags för röntgen vilket alltid är lika pirrigt trots att förutsättningarna är de bästa.

Idag är det bitande kallt ute. Har varit på en morgonpromenenad med de stora hundarna och det bet rejält i kinderna. Nu är det jobb som gäller resten av dagen men jag tar en paus mitt på dagen och sticker iväg på lite lydnadsträning med Tia. Under helgen är det sökträning igen. Blir fjärde gången Älla får följa med och den lilla damen verkar tycka att detta är en riktigt kul grej:-) Senaste gången var hon dock lite trögare att få igång i lek ute hos figgen och jag trodde det berodde på att tag tagit ”fel” leksak med mig. Men när man sedan tittar i munnen på henne och ser hur tänderna hänger på trekvart så förstår man varför hon inte är lika pigg på dragkamp som vanligt.

I övrigt är det lite ”småstiltje” på träningsfronten. Vi hade en trevlig träff den 13:e med några Reducksare samt Kim och Eros. Dagarna är tyvärr så korta, så man hinner inte så mycket som man tror. LIte spår och lydnadsövningar samt grillning och sedvanliga diskussioner stod på agendan jag måste säga att det var lysande spårhundar vi fick se. Just det ja, på tal om spårhundar så har jag glömt att Agnes har varit ute på ett anlagsspår som hon gjorde med beröm godkänt. Lite väl snabb, men det är ingen nyhet. Att hålla emot är lättare sagt än gjort, för har man dåligt fäste under fötterna står man på näsan i lingonriset vilket inte känns som ett bättre alternativ…

Tara med husse har varit ute och fått  sitt LP 2 innan vintern också. Mycket roligt att höra eftersom Tara varit så risig efter sin kennelhosta. Den hunden gör och kan ALLT tror jag, inte bara de vanliga hundaktiviteterna de pysslar med, utan hon gör också lite samhällsnytta tillsammans med husse ute på både äldreboende och med utvecklingsstörda  – wow va ni är flitiga!

Nej, nu är det dags att starta jobbdatorn, vi hörs!
/Maria

fredag, november 12, 2010 @ 17:26

Snö + valp= skoj

Blir en liten bildkavalkad från fikabesöket av Mari, Nypon och Ardis i förrgår. De första gångerna det snöar brukar vara lite speciella när man har valp, så även den här gången:-) Det var JÄTTESKOJ sa Älla. – Är det MAT som kommer ner? Mums va gott!
Detta betyder att den nästintill rumsrena valpen kissade inne 3 gånger på samma eftermiddag….

– Hej på dig, ska vi leka? ”Ja tack”, svarade Nypon.

– Fasen, va ni är taskiga, jag hänger ju inte med….

– Hjälp! Hon bits.

Bäst att bita tillbaka då.

– Okey, jag ger mig, jag ger mig!!! Du ÄR störst….

De ska nog bli goda vänner de här töserna också:-)

Nu ska jag ta en kvällstur med Tia och Agnes innan det är dags för lite god mat. Ryggan ska packas ínför morgondagen också, det blir hundträning dagen lång och träningsgänget är lite utökat då bla Nemo med matte kommer och tränar med oss i morgon! Det var längesedan vi sågs – blir jättekul!

På återhörande!
/Maria

söndag, november 7, 2010 @ 19:22

Premär

Japp, då var sökpremiären avklarad för lilla Älla, med husse i snöret, och hon fick med beröm godkänt 🙂  Vi var fem entusiaster som drog till skogs med hundar och termosar i dag. Liiite kylslaget var det, och värre lär det blir vad det lider…. Vi hade en relativt okuperad och enkel ruta, så för att öka svårigheten för de lite mer rutinerade hundarna lade vi rutan så att de på ena sidan skulle över en skogsväg och sedan fortsätta cirka 15 meter ytterligare innan rutan tog slut. Vips blev denna simpla ruta genast ganska komplicerad och vi fick skicka både Theo, Tia och Meija ett antal gånger eftersom de bröt av vid skogsvägen och slog framåt i rutan. Tia var överlag lite slarvig idag och ville ”gena” lite och slog framåt för tidigt för att jag skulle vara helt nöjd. Något som funkar bättre och bättre är fotgåendet, speciellt tillbakagången efter påvis har varit ytterst komplicerat med denna heta lilla dam. Men som sagt, det tar sig.

Älla då? Jo hon och Alfons fick hålla sig till vindövningar. Inte mycket till vind idag, så att kalla det för vindövning är kanske att ta i. Tre figgar fick hon hitta i första omgången och den lilla näsan jobbade bra tycker jag. Hon blev överlycklig över att finna en människa under en presenning i skogen och svansen gick som en propeller .  Kamplek och mjukost på tub är heller inte så tokigt.

Kom igen!! (Marie blev strax därpå av med handsken som Älla drog av henne)

Sedan blev det vila i bilen en dryg timme innan var det dags för tre vindövningar ytterligare. Denna gång backade Peter ut mot stigen och kallade in efter en stunds lek och visst kom hon som ett skott och lämnade av leksaken. Dutti flicka.

Tjoho! Här kommer jag husse.

Resten av dagen har hon sovit som en stock och gör så fortfarande! Nu hade vi främmande igår kväll också, så hon kanske är lite ”bak-trött” i tillägg, men det är då rakt inte samma tossiga lilla valp som det brukar vara på kvällskvisten. Detta betyder att vi tvåbenta kunnat inta soffläge under eftermiddagen och de stora hundarna har fått ledigt de också. Gött.

Go kväll!

 

Comments are closed.