oktober, 2009

söndag, oktober 25, 2009 @ 19:21

Halvtid

Halva dräktigheten har redan gått och Agnes mår toppen! Lite illamående de mornar vi tagit sovmorgon – det får tydligen inte gå för många timmar mellan målen. I övrigt är hon precis som vanligt och man kan ännu inte märka på henne att hon är dräktig. I dag har vi apporteringstränat en stund och Agnes var supertaggad:-) Ja, det var väl Tia också om jag ska vara ärlig, men jag hade inte räknat med något annat heller.   Dubbelmarkeringar stod på dagens ”att-göra lista” och båda flickorna skötte sig utmärkt. Lade till lite stadgeövningar i form av att jag kastade flera dummisar åt olika håll och vände sedan upp mot först kastade och skickade mot den. Nema problema.

Så här ser hon ut Ankan, (kärt barn har många namn ni vet) efter halva tiden. Hon ser inte ut att ha lagt på sig kanske, men jag tror nog faktiskt att hon blivit lite bredare…  Nu har hon redan dragit på sig vinter- kostymen vilket gör det är lite mycket hår i vägen och svårare att se 🙂

Ja, inte världens bästa uppställningsbild, men den får duga.

Hittade en ganska kul bild i kameran där Tia ser oändligt olycklig ut. Varför? Jo, Agnes har varit i ryggan och snott den gula belöningsbollen och Tia får INTE låna den… Det gäller att på så många sätt som möjligt göra klart för den yngre generationen vem det är som är herre på täppan

Avslutar med lite underhållning i form av syskonen Axelssons födelsedagssång till sin mor o far. Vi får se om Bert Karlsson ringer snart eller hur det går…

Vi hörs!
/Maria

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JUX9yHZlbac&hl=sv&fs=1&rel=0]

onsdag, oktober 21, 2009 @ 13:38

Yes!!!!


Valpar i magen på Agnes är konstaterat via ultraljud idag!! 5 stycken kunde vi se på en och samma bild och sedan såg det ut som 4 på andra sidan – men det betyder INGENTING gällande antalet – det kan vara samma fosterblåsor som räknats 2 gånger….
Gissa om jag är glad??!!!

Lite senare samma dag:
Oj oj så skönt det känns. Hoppas nu att det blir valpar så att det räcker till er alla. Trots den omilda årstiden är ni många som anmält ert intresse. Men jag förstår er:-) Är allt sugen jag med. Men mitt mantra lyder: ” Jag ska inte behålla någon valp” ” Jag ska inte behålla någon valp” – ni fattar vad jag brottas med

Vill förresten passa på att gratta Phia och Heffa som i helgen vann lydnadscupen i Grums! Det var ingen officiell tävling men eftersom allt var helt tävlingsmässigt med domare och allt , så är det ett bevis på att ekipaget är helt tävlingsklara – poängen var kanon!
Ni får kolla här för mer info: http://www.blogtown.se/blog.php?id=phiaph

På återhörande!
/Maria

lördag, oktober 17, 2009 @ 08:54

I studentlyan

Japp, sitter hemma hos Emma i Huskvarna. Skall fördriva några timmar tillsammans med Agnes i väntan på att Emma tentat klart. Ja – hon tentar en lördagmorgon 08.00! Sedan bär det av hemåt Värmland för att fira svärföräldrarna som båda fyller jämnt. Stor baluns alltså. Agnes är pigg och Emma har rätt – spenarna ÄR mer rosa…. Kanske kanske kanske, men än vågar jag inte riktigt hoppas. I övrigt ser man inget- men det brukar man heller inte göra efter bara lite drygt 3 veckor. Emma tycker kanske att hon är lite loj ibland, men det kan å andra sidan vara helt normalt efter ett löp. Vi får fortsätta att våndas i ovisshet några dagar till.

Tia kommer att bli nöjd med att få hem Agnes i alla fall. Hon blir en aning rastlös det lilla livet när hon är ensam hund i huset. Ovant så klart, hon har minsan inte varit ensam många dagar i sitt liv tidigare, väldigt nyttigt tror jag.   Att vara ute i trädgården och spankulera (som de brukar göra tillsammans) är inte att tänka på när hon är ensam. Hon rusar ut och kissar, och ställer sig sedan på trappen och skäller för att få komma in… Hon pockar lite mer på uppmärksamhet från mig också – har ju ingen annan att leka och rejsa med:-)

Veckan som gått har varit dålig sett ur hundträningsperspektiv. Det har varit mycket extra arbete pga tekniska problem med e-recepthantering och lite annat  strul på jobbet så det har blivit många timmar…  Två träningspass har vi i alla fall åstadkommit, både lydnad och apportering. Körde igenom P och H ett helt lydnadsprogram igår – och det gick kanon. Ekipaget är tävlingsklara momentmässigt. Men sedan är det ju allt det där andra runtomkring som man ska lyckas med också för att få ihop allt samman. MEN det är bara att ut och testa 🙂
Tia är tusan så het på lydnadsträningen just nu och det är svårt att hålla henne i rätt position. Detta är något jag måste underhålla HELA tiden och när jag varit lite dålig på att träna syns det direkt….  Metallapporten är fortarande strulig och nu är vi tillbaka med den blå lådan – peppar, peppar, den verkar fungera igen. Hopp- apport sitter jättebra nu och anledningen till att det apporteringsmomentet funkar bättre tror jag beror på att jag kastar relativt kort. När Tia då hoppar över måste hon ”nita” för att plocka upp apporten och får således inte upp någon hög fart…. För som Mari påpekade under gårdagens apporteringsträning – så ”skyfflar” Tia in apporterna i munnen. Hon stannar alltså inte för att plocka upp dem utan gapar  och tar dem i farten utan att stanna, fortsätter springa i en båge och vänder upp. När det gäller dummisar (och även vilt) ser det så klart häftigt ut, men det säger sig självt att om hon gör på så sätt med en metallapport så kommer den lätt i rullning – vilket leder till ”lek”. Håhåjaja. Det finns alltid något att klura på….   Tyvärr, måste jag säga, har jag träffat en labbetik som hade samma teknik, och när det väl kom till tungmetallen så rök tänderna en efter en!!!!  Alltså känns det viktigt att lägga mycket krut på detta….  I övrigt funkade apporteringsträningen riktigt skapligt, både Tia och Nypon gjorde så gott de kunde. Tia ville så klart tjuva lite men det var just det hon fick träna på! Mari kastade markeringar och markrökare som lilla T INTE fick ta – jättenyttigt. Mer sånt behövs.
Nog tjatat. Nu ska jag och Agnes gå och hälsa på kaninerna och getterna på 4H-gården som ligger på ett lämpligt promenadavstånd härifrån. Ha en bra helg och be careful out there.

/Maria

måndag, oktober 12, 2009 @ 18:01

Kort rapport

Jag har ju hotat om att alla eventuella tecken på dräktighet hos Agnes ska stötas och blötas…
Lägesrapport från Emma i Jönköping lyder – spenarna mörkrosa!!!  Jiiises så pirrig jag blev. Hoppas, hoppas…. inte minst med tanke på de spekulanter som så beundransvärt väntat och väntat. I slutet på nästa vecka vet vi lite mer. Faderuttan (fint uttryck va?) så sakta tiden går ibland – eller hur?

Allt för nu. (Också ett fint uttryck 🙂

/Maria

torsdag, oktober 8, 2009 @ 19:01

Nyfiken i en strut (det är jag det)

Om  2 veckor vet vi om det bor några små i magen på Agnes eller inte… Jag känner att jag behöver veta för att kunna planera ledighet efter bästa förmåga – och jag vet att det sitter några nyfikna ute i stugorna och väntar på besked:-) Så det är lika bra att göra ett ultraljud!

Just nu är Agnes på återbesök i Huskvarna hos Emma fram till nästa helg. Hon blir ohyggligt bortskämd där, med ALL uppmärksamhet:-) Ja, ja – hon kan väl inte bli så mycket mer än hon redan är kanske… Hon är ganska kul den där hunden. Idag hade Emma och Agnes tagit tåget till Jönköping för att lämna in några ritningar. Agnes är minsann världsvan nu tycker hon,  (hon har ju åkt tåg förut) och stegar på med rejält stretande koppel mot första bästa tågvagn .  För övrigt rapporterar Emma att Agnes glupskt slukar de tuggben hon får. Förra gången hon var där ville hon bara bära omkring och visa upp dem. Utan konkurrens var det ingen idé att sluka dem – men nu alltså. Betyder det något?!

Tia och jag har varit ute på en rejäl promenad i lite småregn under eftermiddagen. Före det fick jag för mig att jag skulle lägga ett dummiesök i skogen åt henne. Mari ska enligt överenskommelse försöka driva på mig lite gällande apporteringsträningen så jag ansåg att jag behövde tjuvträna lite. Jag ska förresten enligt samma överenskommelse driva på henne – så det är ömsesidigt:-)   Har inte lagt ett sök till Tia på evigheter så jag skulle bara kolla av vart hon befann sig  träningsmässigt.  Hon sökte som en GUD.  Snabbt ut och in med 4 dummisar utan att ens försöka söka vidare med dummie i munnen. Effektiv som tusan – det såg ut som hon inte gjort annat  i livet.  Hm… Ibland kan man tydligen vila sig i form!!

Efter det blev det några linjetagsrepetitioner samt några stadgeövningar. Det sistnämnda välbehövligt.

Nu ska jag göra en kanna te och sätta mig i soffan tror jag – undrar om det är något på TV?!

Ha en fin hösthelg och glöm inte att kratta:-)

/Maria

fredag, oktober 2, 2009 @ 17:00

Helt vanlig fredag

2 oktober och 4 grader kallt när man stiger upp. Lollo och jag hade kurs på klubben i går kväll och höll på att frysa häcken av oss trots att vinterjackorna var på – hur ska det då blir när det är – 20????

Slut på veckan igen och en ny helg väntar. MH figgande samt sök står på schemat – späckat alltså, men kul. Lite partaj på lördag kväll om vi orkar:-) Själv är jag lite ”sleten” känner jag, förkylning på G? Vi får la´se.
Annars går jag mest och spanar på Agnes fast jag vet att det orimligtvis skulle kunna synas några tecken redan efter 10 dagar:-) Tränat lite lydnad har vi gjort också. Agnes har legat av sig lite och behöver repetera momenten känner jag och Tia har varit ortoligt het på gröten senaste tiden. Snudd på galen helt enkelt…. Metallapport i låda har slutat fungera, lådan började efter några repetitioner knuffas undan allt mer och mer. Nästa idé är denna:

Fast det vete f…n om det fungerar heller… Häromdagen small apporten mot skålen och nu senaste gångerna har hon stannat upp och tagit tassen och ”furat” undan apporten innan hon plockar upp den – jag blir tokig på detta moment snart! Nu ska jag plocka fram stora metall-vattenskålen och lägga apporten i den, så får vi se om hon stannar och plockar upp fint eller?!

Andra moment går så klart bättre men 3:an får vänta känner jag – hon måste landa lite innan vi drar vidare i klasserna. Hopp-apport har hon fått bra kläm på. Rörelserna i fjärren likaså – bara att öka avståndet. Vittringen går bra efter många sorger och bedrövelser. Jag tror vi är på gång!

Kolla här förresten vad man kan trilla på under en söndagspromenad i Mölnbacka, Värmland! Det finns tydligen två som knallar runt i trakten sedan i somras, känns som de har kommit lite vilse….
En kort sorts struts från Australien: http://www.youtube.com/watch?v=dWB5kb0c-mg

Foto: Björn Johansson

Apportvilt? Njae.

Trevlig helg!
/Maria

 

Comments are closed.