oktober, 2008

söndag, oktober 19, 2008 @ 18:37

Trädgårdsmästaren

Jaha, så har man suttit och skrivit ett långt inlägg – och vad händer? Det försvinner?! Jag blir galen på sådant!
Om jag inte minns fel började min lilla berättelse om helgens fina väder och att vi försökt oss på lite trädgårdsarbete idag. Det gick väl sådär kan man säga. Så fort man vänder ryggen till, är det någon hund som norpar det där man precis lagt ifrån sig i väntan på kompostering. Nu har vi gamla grenar och blomstjälkar över hela gräsmattan istället för i planteringarna – som om det skulle vara bättre? Hm. Senast igår pratade vi om huliganhundar vid sök-fikat. Mina träningskamrater uppfattar inte Tia som en sådan hund. Det är nog så att vi ser varandras hundar från deras bästa sida när vi tränar tillsammans och vad som händer dess mellan ser vi inte så mycket av… I vilket fall försökte Peter kratta löv idag, så här himla bra gick det med en huligan-golden till hjälp:


Nej, det blev aldrig färdigkrattat av någon anledning:-)

Idag har vi också haft avslutning för SSRK-valparna. Blodspår stod på programmet och alla skötte sig exemplariskt. Hoppas att de alla lyckas bra med sina valpar! Peter hakade också på idag och lade ett spår till Agnes och hjälpte till att sköta grillen. Det är inte många blodspår hon gått i sitt liv – är det ett eller två tro? I vilket fall var det som hon aldrig gjort annat påstod han.. Spåra kan hon ju sedan tidigare – så det här torde vara ganska enkelt för henne. Ett anlagsspår i höst kanske?

Igår var det som sagt sök.Lite manfall i sökgruppen gjorde att vi endast var 4 ekipage -Tia, Tessan, Viggo och Mio med sina resp hussar och mattar.  Tessan hade dagen till ära ett nytt och fint tjänstetecken. Det förra torde platsa på SBKs museum Om jag inte minns fel var det siffran 9 som dominerade. Någon jycke ville blindmarkera och blev således utvisad. Tyvärr är det sådana smällar man får ta – det är bara att bryta ihop och komma igen! Tia jobbade på riktigt bra. Ett skick blev grund och hon slog för tidigt i rutan, annars var allt bra. Ett jättefint tomslag fick hon till, med en fly rakt över stigen till figgen på andra sidan. Jag är så glad i den där lilla vovven!

Lydnad har vi självklart också tränat. Träffade goldenligan under veckan, även det i strålande sol. Några fåglar passade vi på att få inhämtade och det fungerade riktigt bra, särskilt med tanke på att samtliga varit sparsamt tränade på just fågel. Någon var lite busig med pippin – men inte så illa att någon knäcktes,  bara lite allmänt tilltuffsad…
Tränade sedan bla rutskick med Agnes. Senast jag tränade det, fick hon för sig att promt vända vänster efter konskicket. Det var åt vänster rutan stod når vi tränade gången före… Nu ställde jag ut TVÅ rutor – en åt höger och en åt vänster. Men se, det gick inte att lura Agnes. Hon stannade så fint vid konen och gick åt det håll jag dirigerade. Fick hjälp med vittringspinnarna också – det fungerade bra och dirigering likaså. Med Tia gjorde jag några ställanden, lite fritt följ + att vi donade lite med fjärren och några enkla rutskick. Vi har lite tid på oss eftersom jag inte tänkt tävla 2:an innan våren. Tia är i vilket fall taggad, och älskar att träna lydnad också.

Fick en kul bild på Nova med matte Anna – de ser också ut att gilla lydnadsträning.  Annars finns det de som påstår att lydnad är militäriskt och tråkigt- de har aldrig varit med oss på ett träningspass!

Träning inför Lets Dance?

Crespo var nytrimmad och fin (M-L, jag hör nog också av mig någon dag:-) så vi passade på att fota honom i helfigur – snygg grabb!

Kom precis på en kul sak. Vi satt och spånade vid frukosten kring namn på kommande hundar. NEJ, vi ska inte spara någon ur nästa kull. Men i vårt hus spekuleras det ibland ändå kring namn… Emma har sagt länge att hennes favvonamn på nästa hund är Duga. Bara för att det vore så fränt att säga – Jag har en hund som heter Duga…. (Axelssonsk humor). Nu kom hon med en ny idé och den var faktiskt kul. Google. Jaha, tänker ni nu – vad är det som är så kul med det då? Känn på den ni, så får vi se om någon kommer med rätt svar!

Höres!
/Maria

Och precis som jag stängde ner bloggen fick jag ett trevligt mail! Zigge har lydnadsdebuterat med husse Mats med ett förstapris som resultat – grattis till er! Det var precis på marginalen skrev Mats – men vadå? Ett förstapris är ett förstapris!!!
Fick en fin bild också:

söndag, oktober 12, 2008 @ 20:39

Long time

Nu var det länge sedan! Livet är fullt ibland, både av det ena och det andra vilket göratt  tiden ibland har svårt att räcka till. Har bla en ny arbetsplats… En till, får jag väl lov att säga eftersom jag har mitt gamla vanliga jobb kvar. Nu är det frågan om en ny mottagning (psykiatri) som skall öppnas inom kort och jag ska jobba lite även där några timmar i veckan. Har ett gammalt förflutet inom just psykiatrin (jobbat med det i 10 år) så det känns kul att återkoppla. Kommer nu upp i 60% arbetstid totalt, vilket känns helt rimligt och framför allt behövligt…  Nä, jag ska INTE tråka ut er – vad folk gör på jobbet är inget som andra vill läsa om….

Hundfronten då? Vill börja med att gratta Rosi som varit och tävlat med Rebell idag, 185 p i lydn klass1. Kanonpoäng – särskilt med tanke på att han ”bara” fick en 6:a på hoppet (ville tjuva).”Han gick som en dröm” var mattes kommentar –  Detta ekipage kan gå hur långt som helst.
Själv har jag varit hos Pia och tränat med Agnes. Visserligen några mil att åka, men det det är så roligt att det är värt varenda bensinkrona. Tia har också börjat komma igång efter operationen.  Förra helgen hade vi sökläger på klubben och Tia fick vara med. Visserligen körde jag bara i enkel terräng och ett fåtal skick i varje ruta – men vi var i alla fall med! Under veckan som gått har vi börjat öka på motioneringen och idag körde jag ett sökpass fullt ut – det gick perfekt (ur hälsosynpunkt i alla fall). Ur sök-synpunkt var det väl inte en tio-poängare utan något strax därunder… Som vanligt gör hunden rätt, men vi människor krånglar till det. Idag hade vi ett tält med som gömsle. Iofs inget konstigt. Men som tanken var när tältet placerades ut, så var det lämpligt att ha en figg i det på skick nr 2 på den sidan stigen. Det var bara det att när Tia kom ut på skick nr 1 låg vinden på från tältet och hon fick vittring  och drog naturligtvis dit… Det hördes ända till stigen hur hon var inne och rotade runt i tältet,  men eftersom ingen figg fanns i det så blev det lite tokigt.  Omskick gjordes och figg nr 1 hittades. När det så var dags att hitta figgen, som nu gömt sig i tältet,  ansåg Tia att hon minsann redan varit där och tittat efter! Gick både till höger och vänster om tältet men inte TILL det…   Nu ska jag väl inte lasta hunden för att människan tänker fel – men det var en del tjat från min sida för att behålla lydnaden på stigen också – och DET kan man dra lite poäng för 🙂

Det börjar komma in en del förfrågningar på Anges-Kim valpar  vilket är roligt så klart! En del långväga spekulanter och några i närheten – vi får se vart vi landar. Själv har jag börjat mitt mantra ”Jag ska INTE behålla någon valp. Jag ska INTE behålla någon valp”. – Ja ni fattar!

Kommande vecka har en hel del att bjuda. Tis kväll bär det iväg till Arvika för lydnadsträning. Ons fm ska goldenligan träffas och apportera lite. Tors drar Lollo och jag igång en sök-kurs på klubben och på sön är det avslutning med SSRK-valparna som ska blodspåra. Mycker kurseri har det varit ett tag, men så brukar det vara en kort period höst och vår.  Konklusionen av detta är, att trots att jag är deltidarbetande, så inkräktar jobbet  för mycket på min fritid 

Höres!

/Maria

onsdag, oktober 1, 2008 @ 10:20

Oktober

Nu känns det att hösten är här på ”riktigt”. Hade valpkurs i spöregn under gårdagskvällen – det var riktigt ruggigt men det gick! Tur man har galonisar….
Annars då? Har, som flera av er redan vet, varit i London några dagar så det finns inte speciellt mycket gällande hundaktiviteter att berätta. Londonresan däremot kan man berätta en del om… Största behållningen var musicalen The Lion King. Jag brukar vanligtvis inte hetsa upp mig så förskräckligt över dylika ting, men detta var fantastiskt. Skickar med en länk till föreställningens öppningsscen så förstår ni vad jag menar. http://www.youtube.com/watch?v=gZ3VlB4vJXc&feature=related
Vidare jobbade vi en hel del, kikade på några ”måste-se-sevärdheter” och besökte några pubar och sist men absolut inte minst Harrods. Där skulle man lätt kunna gå en hel dag och bara titta. Lurade faktiskt med mina arbeskamrater till ”pet”-våningen och döm om min förvåning när jag insåg att man faktiskt kan köpa något som ser ut som en barnvagn till sin hund!!! Enda skillnaden var att den bestod mer av nät än tyg… Helt djävla befängt! Inte var de tillverkade till småhundar heller, nänä – till de små köper man en chic väska, vagnarna var dimensionerade till hundar av större storlek. Suck.

Sökläger kommande helg. Förhoppningsvis kan Tia vara med fullt ut, vi får se hur det går. Stygnen plockades i fredags och allt ser bra ut men hon är ganska rädd om tassen ännu så det är troligtvis ömt.  Jag ska låta henne springa i skogen en stund i dag, med en  bandage som ”stötdämpare” för att se om det fungerar.

Skickar också många varma kramar och tankar till fam Olofsson som under veckan som gått mist sin älskade Wilma. De har pendlat mellan hopp och förtvivlan under några veckor och diagnoserna har varierat. Slutligen fick man klart för sig att det var en elakartad tumörsjukdom i lungan och inget mer gick att göra. Tungt och svårt när hunden bara var 4,5 år gammal. Mycket ovanligt också, det var troligtvis det som gjorde att diagnosen var svår att ställa.  Wilma hade i alla fall ett gott  och aktivt hundliv hos dem och jag tackar hela familjen Olofsson för att ni tagit så väl hand om Wilma!

Avslutar dagens skrivstund med ett länktips som jag snott från Gunnela.http://www.slutet.se

/Maria

 

Comments are closed.