december, 2007

lördag, december 29, 2007 @ 18:27

Mellandagar

Dä ä gött dä, mellandagar alltså. Slöa dagar med hundpromenader, julmatsrester och praliner i soffan framför en halvdålig film… Livet på en pinne! Fast nu får det vara nog, man tröttnar fort – både på halvdåliga filmer och julmatsrester, men inte på praliner konstigt nog?!
Julen har förflutit på sedvanligt sätt, samma människor (ungefär), samma mat (ungefär), samma tomte (tror jag) och samma TV-program (ganska exakt – såg både Kalle och Karl-Bertil). Julklapparna dock var nya för året, även om några av dem kändes relativt bekanta… Helt nytt för i år var dock ”packespelet” som Peter importerat från Danmark. Det var rätt kul faktiskt! I korthet gick det till som följer:
Alla gäster har med sig några paket  per man, av innehåll á la några tior. Dessa paket läggs på ett stort bord och alla människor (i vårt fall 14 st) ställer sig runt bordet och kastar tärning. Får man en 6:a – får man ta ett paket. När alla paket är slut, ställs äggklockan på 10 minuter och tärningsspelet fortsätter. MEN nu får man ta ett paket från någon annan när 6:an dyker upp! Jösses! Vuxna människor blir som barn! Jag SKA ha det där stora/snygga/konstiga paketet! Nåväl, när äggklockan ringer får man behålla de paket man lyckats få. Jag fick inget. Hade en stor hög med paket, men de andra norpade dem, så jag blev utan. Schyssta gäster Emma fick en tandborste och en reflex, Oskar några värmeljus på batteri och vad Peter fick utöver den designade disktrasan kommer jag inte ihåg… Karin (tonåring) blev nog inte helt överförtjust över lådan med sorterade småspik som Peter bidragit med… men alla godispåsar och chokladkakor som jag packat in verkade mottagas glatt. 

Har lyckats slita mig från sofflocket för lite hundträning i alla fall. Idag har vi träffat sökgruppen för ett regnigt pass i Borgvik. Tia gick jättebra idag och jag tror att alla andra var nöjda med sina hundar också.  Vinden låg på rätt, så det gick att skicka direkt från stigen – och det gick kanon. Vidare har Tia tuffat till sig vid presenningen hos figgen, och kommit på att man måste leta runt runt för att hitta en ingång och krypa under. Det är tyvärr så mörkt i skogen att bilderna blir urdåliga, men jag fick en bild på Mio som blev rätt kul. Man ser i alla fall att det går fort!

Snart är det nyår, men det hetsar vi inte upp oss för.  Har bestämt oss för att stanna hemma i år och äta god mat i lugn och ro och eventuellt vara chaffisar åt Emma som vill fira med sina kompisar.  Våra barn har blivit för stora för att hänga med mamma och pappa på fest, både på gott och ont…

Passa era fyrbenta vänner för dessa förb… smällare och ha det så gott, vi hörs nästa år!
/Maria

lördag, december 22, 2007 @ 21:19

Det lackar mot jul!

Go kväll! Börjar med att tacka alla vänner för fina julkort, både via snigelpost och webbhälsningar!
Nu ni mina vänner, är det inte långt kvar till dopparedagen. Ni är väl färdiga med allt, och sitter uppkrupna i soffhörnet och smuttar på glöggen, eller? Det är i alla fall vi (nästan). Tror att vi ska försöka rimma på några paket under kvällen och sedan får det vara nog för idag. I morgon skall vi klä granen som sig bör här på Ullströmerud, det är nästan snudd på hädelse att klä den i förväg. VI frågade barnen lite försynt om vi kanske skulle göra det idag – men ICKE! Städa golven och lägga en hand vid laxen återstår, men sedan så…
Men!!! Jag glömde nästan det viktigaste, vi ska ju träna med sökgänget också! Göteborgsfrämmande kommer det dessutom under eftermiddagen, som skall inhysas i den nu färdigställda gäststugan (läs nästan färdig). Det blir nog fullt pådrag i morgon också när jag tänker efter…
På begäran från herr Jansson, kommer här några bilder på skapelsen, vi själva är riktigt nöjda.

Välkomna in!


Så här ser det ut i ”köksdelen” med sovloft ovanpå.

Och så här ser det ut åt andra hållet…

Ja, det är ungefär så mycket som får plats på 15 kvadrat.

Vi har precis avslutat en glöggsession med Mari, Lasse och David som varit här i kväll. Och igår var vi på Kasernhöjden hos goda vänner på glöggfest (mm). En jättetrevlig tillställning, men det blev så sent! Nu känner jag mig lite lätt trött på glögg faktiskt – det är tur att säsongen är kort! Fast jag brukar spara en flaska och värma på någon kylig sommarkväll, när det är dans i parken eller kanske kräftskiva.Det brukar ha en stykande åtgång kan jag säga!

Vet inte om jag hinner blogga något mer före jul, så jag passar på att önska Eder alla en fröjderfull jul!
/Maria

lördag, december 15, 2007 @ 18:10

Long time…

Jo då, vi lever allt. Hade faktiskt skrivit ett långt inlägg förra veckan – lagt in bild och allt, MEN när jag skulle publicera försvann inlägget rakt ut i cyberspace! Jag härsknade till och sket i allt samman….
Tia är kry och rask igen. Däremot ha jag varit en vända till veterinären med Agnes som fått en ögoninfektion. Hon är helt underbar den jycken, ÄLSKAR att gå till veterinären. (Det finns ju människor där, som man kan få en klapp och en torr levergodis av). Hon stretade mot dörren för att få gå in (de andra brukar streta för att få gå UT). Väl inne i väntrummet lade hon sig lungt tillrätta och tittade världsvant på de andra hundarna i väntrummet som härjade. ”Vilken lugn hund du har”, fick jag som kommentar… Nja, jag vet inte jag, om det är precis det korrekta uttrycket för Agnes? Sköterskan kom och visade in oss på ett rum, pekade med handen mot ett par pinnstolar och sa till MIG att jag kunde slå mig ner. Vips, så satt Agnes på pinnstolen, rak i ryggen som en fura inväntande veterinären. Hade inte mage att köra ner henne på golvet, det var ju hon som skulle till doktorn.  Veterinären rotade runt i ögonen med en tops medan vi var 2 pers som höll fast henne (ögonen var bedövade). Inga skador att hitta men ögonen var ordentligt irriterade.  Veterinären fick en puss som tack (av Agnes alltså) för behandlingen. Nu blir det ögonsalva i 10 dagar och sedan hoppas vi att allt blir bra!

På träningsfronten är det fullt pådrag. Bevakningen med Agnes förra helgen gick superbra. Hon har varit dålig på att markera ljudfiggar, men nu jäklar verkar det som att det är på gång även med det. Tia har fått vara med och träna sök igen. Hon är supertaggad när vi går ut och tycker att det är jätteskoj. Lite för ”tam” ute hos figgen kan jag kanske tycka. Hon springer fram till presenningen och trampar runt lite, men tar inte för sig och kryper inunder direkt, utan  väntar på att figgen ska ta initiativet. Om denna viftar lite med leksaken, eller låter lite, blir det lek direk – hon tvärhåller grejjen och leker till tusen. Kommer ända in med föremålen också – inga problem där. Tror att jag skall träna lite med godisfiggar under presenning några gången, så att hon får krypa inunder ordentligt.

Julfest har jag hunnit med också. Var med Läkarhuset på Blue Moon bar igår, där vi åt julbord och tittade på julshow. Den sistnämnda var verkligen inget vidare måste jag säga. Peter var med WermTec till Apertin samtidigt, det var nog trevligare skulle jag tro. På gäststugefronten går det fint framåt, det är i princip bara klick-golvet som skall in och sedan kan vi möblera!
I kväll blir det glögg med grannarna, så nu skall jag snart skjutsa in pestosnurrorna och minipizzorna i ugnen!

På återhörande!

 

Comments are closed.