oktober, 2007

söndag, oktober 28, 2007 @ 15:06

Duktig vovve!

Årjäng visade sig väl inte från sin allra bästa sida idag, men det kunde ha varit värre. Det blåste och regnade, men vi klarade oss undan det utlovade spöregnet! Skönt också att det var omställning till vintertid i natt, reste hemifrån kvart över sex i morse! Det är tur att man har en hobby, och inte behöver sova bort en regnig söndag 
Idag gjorde Agnes en fin prestering och jag är jättenöjd. Visst finns det saker som kunde varit bättre . men så är det väl ofta! 9,5 poäng på spåret men en nolla på budföringen…Mattes fel! Agnes vek av mot publiken (äckligt social hund) och jag skrek ”Nej”. Mottagaren ropade på henne och Agnes kom till henne direkt. Skicket tillbaka till mig gick sedan utmärkt. Efteråt visade det sig att hon kunnit halva sträckan innan hon vek av, och om jag hållit truten och låtit mottagern sköta jobbet hade det nog trillat in poäng… Ja, ja – smällar man får ta!
Lydnadsprogrammet gjorde hon bra och vi fick ihop till 269,5 poäng vilket resulterade i klassvinst och uppflyttning!

Väl hemma har Peter fått upp plåttaket på gäststugan och fixat vindsskivorna! Det är på G!
Nu är jag trött och fusen. Skall snart inmundiga lite varm soppa och sedan tror jag att det blir soffan och en hyr-rulle (Parfymen). Fast först får jag nog ta en repa till hobbyrummet* och göra en utryckning där, Emma har städat rummet och det betyder överfull tvättkorg!
* = Tvättstugan…
Go eftermiddag!

/Maria

fredag, oktober 26, 2007 @ 22:33

Skrivkramp!

Har inte glömt Er! Det har varit så himla mycket bara… Inte lätt heller,  när nu Tia lagt ribban för hur kul bloggen skall vara. Jösses – att jag hade en så skojfrisk jycke! Får nog anlita henne som skribent lite oftare framöver.
Tack till alla trevliga valpköpare som dök upp på valpträffen, det var så himla skoj att träffa er alla igen! OCH valparna så klart. Att de var syskonlika har väl inte undgått någon vid det här laget, eller?! Jag skrattade gott när jag såg Tias pratbubbla… De där måsarna vi sköt i baracken ligger i min frys nu, så om någon vill apportera vilt så finns det (har fått lite fågel av Mari, tack för det!)

Under helgen har vi lite snickeriarabete att utföra. Det är plåttaket på gäststugan som skall på, sedan skall den väl vara klar på utsidan. Eftersom Peter lovat sin bror att den skall vara bebolig till jul så lär vi få lägga på ett kol med insidan. Det känns skönt att det inte är JAG som lovat detta… På söndag sedan bär det iväg till Årjäng för ett appellspår. Väderprognosen lovar regn och blåst – så det låter ju kul! Jag får återkomma med rapport om det.
Tia växer så att det knakar. Fortfarande lite högre bak än fram men inte så gänglig längre. Hon och Agnes har blivit bästa vänner, Tia hänger sin storasyster i halskragen hela dagarna och på kvällarna ligger de och munhugger så att man knappt hör vad Lasse Kronér har att säga…

Tia 5 månader:

Ha en trevlig helg och på återhörande!
/Maria

måndag, oktober 8, 2007 @ 19:54

Syskonträff

Hej på er alla! Tia här!
Matte har dragit till Frankrike så jag får väl berätta lite själv om vad som har hänt:
I söndags hade vi syskon en busdag tillsammans! Vi träffades på Grums brukshundklubb på morgonen men fick bara hälsa lite hastigt innan hussarna och mattarna stängde in sig. Jag tror de tittade på videovåld på TV:n för jag hörde hur det smällde och sköt ibland. Vi fick bara ligga och glo på varandra i bakluckorna på bilarna.

Det dröjde inte så länge innen de kom ut i alla fall. Då gick vi ner till skogen tillsammans och det var med en labrador också. Jag känner henne sen förut. Hon heter Ardis och hon hade tagit med sin matte. Hon heter Mari och hon brukar kasta saker som hon vill ha tillbaka (varför kastar hon dom då?). Tur att det är så kul att hämta saker. Jag började ana vad som var på gång…

Mari fick ledigt den här gången. Min husse Peter fick kasta bort sakerna istället men Ardis hämtade dom hela tiden. Vi syskon blev väldigt sugna på att hämta vi med och det fick vi prova också!

Jädrans va kul det var! Vi sprang så fort så inte kameran hann med i skogen!
Suddigt och fartfyllt blev det iallafall!

Efter den skogsturen blev vi trötta och hungriga. Det blev mat och en tupplur. Jag tror att hussarna och mattarna fick mat också. Dom luktade kantarellsoppa och nybakt bröd när dom kom tillbaka iallafall.

Nästa lek gick ut på att våra mattar försökte gissa vilken tallrik vi skulle springa till. Ha, dom gissade fel nästan hela tiden. Sen såg vi att man fick godis när dom gissade rätt! Då blev dom plötsligt mycket duktigare!
Syrran Nova hittade på en variant. Hon lekte UFO-jakt:

Det fick hon inget godis för, men kul hade hon!

Sen blev det godsaker vill jag lova. Nu förstod jag varför de sköt i baracken på morgonen! De hade jagat fiskmåsar därinne! Dom ville inte ha dom och försökte kasta bort dom men vi hämtade dom på direkten.
Kasta så smaskiga saker!
Brorsan Zigge sa ett sant ord: Bättre en fågel i munnen än en fjäder i hatten!
Han är kul, han skåningen…

Ja, sen var dagen slut och vi också. Ja just det ja. Glömde bort att berätta att jag nästan fick åka till Hjo! Taras husse var nära att ”valpnappa” mig! Fast det är klart, vi är ju ganska lika alla vi ”Bowisar”.

Ja, sen kom jag hem och då var jag så här pigg (bilden är tagen klockan sex och sju och åtta och nio och tio).

// Tia
PS: husse hälsar

måndag, oktober 1, 2007 @ 20:38

En blöt helg!

Och då menar jag i form av regn! Nu snackar vi höst, det är oktobber och det har öst ner hela helgen…
Lördagen ägnades åt – just ingenting (förutom konsert på kvällen) och lite sedvanligt pyssel här hemma. Jag BORDE ha ägnat dagen åt trädgården, men det är så förbenat trist!
Söndagen tillbringades i Torsby, hos Agneta och Hasse tillsammans med deras kompis Alf och de andra ”värmlandsvalparna” med respektive mattar. Jag drog hemifrån vid halv nio och kom åter hem halv sex på kvällen och det regnade hela tiden!
Som tur var fanns en liten jaktkoja där man kunde sitta under tak och fika. Hasse och Agneta hade med sig både vilt och blod, så valparna fick prova både att spåra och bära lite olika vilt. Lite små lydnadsövningar gjorde vi också i skogen. Alla skötte sig bra, apporteringsintresset är det  inget fel på, viltintresset finns likaså, även om tikarna inte var lika ”heta” på viltet som gossarna. Inga snygga avlämningar på direkt, men det är absolut inget att bråka om med så små valpar! VI tränar vidare med handen som nos-target, så ska vi se att det löser sig också.

Idag fick det bli lite träning med Agnes, vi skall snart tävla igen. Under kommande vecka skall jag göra ett spår så att hon får friska upp minnet gällande det också. På söndag är det sedan dags för valpträff! Det ska bli himla kul att få träffa alla igen! Hoppas att vi inte har riktigt lika sopigt väder nästa helg… Söndag kväll bär det sedan iväg till Franska rivieran med jobbet, vi får se om Peter hinner blogga under nästa vecka eller om det blir stilltje …
Presenterar några bilder av sämre kvalité från en trevlig dag:
Vi börjar med en blöt Phia och Heffa:

Hasse gör upp eld bakom röken…


Och Agneta är paparazzi

Vi andra fikar!


Gänget samlat (fast Eros fick inte vara med på bild..) Tia, Crespo, Kim, Heffa och Nova

Och så är trött var Tia när vi tog sista kaffeslurken innan färden hemåt!

 

 

Comments are closed.