augusti, 2007

söndag, augusti 26, 2007 @ 00:00

Huligan!

Söndag IGEN!? Vart tar dagarna vägen??

Under veckan som gått har vi startat upp höstens valpkurs, med i gruppen går Emma med Tia. Även Crespo, Heffa och Nova med respektive mattar går i samma grupp, jättekul!
Annars knallar allt på som vanligt. Tia växer, i alla fall på höjden! Make till långa smala ben är länge sedan jag sett… Vissa stunder är hon en vidrig huligan (se nedan), men för det mesta tycker jag att hon är väldigt enkel och lättsam att ha att göra med. Inte alls lika ”brötig” som Agnes var vill jag minnas… Fast det är klart, den ”busperioden” har kanske inte riktigt börjat än för Tias del, vi får väl vänta och se!
Idag har Agnes och jag gjort delprov gällande lydnaden för FM utbildningen. Vi misslyckades med det svinenkla momentet platsläggande under marsch och får således göra om detmomentet  vid ett annat tillfälle. Ibland lyckas man inte hur enkelt moment det än må vara. Ja, ja, det är inga kor på isen – vi har ju en chans till!

AJ! Lova får sig ett tjyvnyp.

-Går det inte att få fart på dig HELLER?

Finns det ingen som vill leka, får man väl hitta på något hyss för sig själv!
Falu rödfärg på pensel + valp= ingen bra kombination

Så här trött är en huliganvalp när det är dags att kissa kvällen! Matte får
BÄRA ut henne.

Här Björnis kommer rapport från gäststugan. Själva tycker vi att det ser riktigt bra ut!
Kvällsrapport: Nu är både fönster och dörrar på plats, Peter kan vara snabb, bara han vill 

På återhörande!

lördag, augusti 18, 2007 @ 00:00

Svamprensning!

Sitter här med svarta trumpetsvampar upp till armbågarna…. Har två kassar att rensa! Tidigare under veckan jag jag dessutom plockat och tagit redan på cirka 20 liter kantareller .

Annars har väl inte veckan varit speciellt rolig. Miste min gamla mormor hastigt i en stroke i tisdags vilket känns tungt, extra tungt kanske, eftersom hon de senaste 20 åren även varit som en ställföreträdande mamma för mig. Man inser så snabbt livet kan ändras, och att man inte skall skjuta på allt man vill göra till morgondagen. ..

Vad har hänt här på hundfronten? Jo Agnes gick idag och blev klubbmästare i bruks på Grums brukshundklubb! Konkurrensen var inte direkt mördande 🙂 men det känns kul i alla fall. Jag såg det hela som ett gen-rep inför en appellstart i höst och fick kvitto på att hon är klar. Poängen hade räckt till uppflyttning!

Imorgon drar vi igång  igen med FM-träningen efter semesteruppehållet och nästa helg har vi ett litet delprov gällande lydnaden, det gäller att alla klarar lydnaden i lägre klass för att få fortsätta utbildningen i höst.  Agnes har några moment klara och några som vi måste ”tenta av” inför magister Inge och domare Björnis.

Tia växer och mår bra, hon ser ut som en älgkalv! Jösses så långa och smala ben! Hon börjar väl begripa en del saker, även om jag ännu inte börjat träna något speciellt. Hon sätter sig ner på kommando, väntar vid matskålen och kommer snabbt när man ropar. Rumsrenheten går väl däremot lite si och så… Bäst går det så klart när jag själv är hemma och har full koll!

– Snääälla Agnes, jag kan väl få leka med den där trasan?


– Ja, ja, okey då! (Agnes börjar vekna…)

Bygget på gäststugan har tagit fart under helgen och den blir rejälare än jag föreställt mig,  ingen vanlig liten sketen friggebod 

Nu skall jag åter till svamparna, ha en fortsatt trevlig helg!

torsdag, augusti 9, 2007 @ 00:00

Åter i arbete….

Jaha, nu var semestern slut lagom till att värmen gör entré – är det inte typiskt så säg?!
Än har jag inte jobbat så många dagar men det är alltid lite segt att komma igång. Emma har fått ansvaret för valpvakteriet de dagar jag jobbar, och går här och skrotar med Tia på dagarna… Idag hade de plockat lite kantareller när jag kom hem, men det är INTE lätt, jag har själv provat. Först har man en påse som prasslar skojjigt (eller en kul korg) och sedan är man och krafsar i mossan på ett så HIMLA spännande sätt! Detta går inte att motstå för en valp… Säga vad man vill om den regniga sommaren, det blir i alla fall mycket kantareller!

Vivans mystiska sjukdomstillstånd har nu äntligen diagnostiserats. Anaplasmainfektion är det hon drabbats av. En sådan där jäkla fästingburen smitta alltså! En långtidsbehandling med anitbiotika är hon insatt på, sedan får vi se hur det går. Skönt i alla fall att veta vad det är, även om sådana här infektioner aldrig är roliga utan både långdragna, smärtsamma och ibland blir kroniska. – Sätt på era vovvar fästinghalsband!

Ytterligare en sjukling i huset…. Agnes har badat för mycket, blivit kall och fått vattensvans! Hon är lite bättre i dag än i går, så det är väl på tillbakagång.  Vattensvans är ett tilltalsnamn på ett slags svansförlamning som kan uppstå om hunden blivit kall. Oftast uppkommer det efter bad, därav namnet… Det gör himla ont och svansen hänger där bak som en slokande tulpan – inte så lätt för en glad retriever som alltid vill vifta på svansen!

Under veckan som gått har vi också haft besök av Laban med familj, det var himla roligt att träffas eftersom det var ett tag sedan sist. Ytterligare en familjemedlem har sett dagens ljus sedan vi sågs senast, lille Elias, som är född i maj.  Tyvärr kunde inte Agnes vara med och rejsa med Laban pga löp, det hade hon annars uppskattat! Laban tyckte, precis som Agnes, att Tia var en skum liten typ och han visste inte riktigt hur han skulle hantera henne. Hon är en påflugen, skällig liten sak som minsan inte lärt sig sin plats ännu…

Kolla in vilken stilig grabb Laban har blivit! (Reducks Fernando)

Nej, nu skall jag gå ut och stega upp vart gäststugan skall stå! Nästa vecka får vi lite snickarhjälp och vi skall försöka få upp en liten gäststuga på gården. Ett uterum står också på önskelistan! Den som lever får se…

Slutligen TACK Phia för hälsningen i radion.  Jag blev så rörd att jag fick tårar i ögonen. Hörde inte hälsningen själv (jobbade) men blev genast SMS:ad av en kompis som hört det hela och jag kunde sedan lyssna på sändningen i webbradion. En trevlig överraskning!

torsdag, augusti 2, 2007 @ 00:00

Långt mellan bloggarna!

Hinner inte med så mycket bloggande, men försöker uppdatera ibland i alla fall!
Sedan sista har vi haft en liten fikaträff tillika syskonträff. Det var ”värmlänningarna” som kom på besök. Det rejsades en hel del kan jag meddela, som om nu någon skulle tro något annat?! De fick också sitta lite uppkopplade och vila när vi fikade, vi ville att de skulle vara i alla fall lite pigga inför det lilla valpspår som vi presenterade för dem lite senare. Lotta var hygglig och tog med blod och klövar, så alla fyra valparna fick varsitt litet spår – det gick jättebra för dem alla!

Lotta hade med sig Dino, han var spännande!

Söta Nova

Aj! Heffa som fått ett fint tag om Tias öra….

Vi avslutar med en MYCKET mallig Crespo

Vidare har det varit lite FM träning med Agnes. Det är snart dags för delprovet som består av lägreklassens lydnad. Det enda som inte sitter helt hundra är framförgåendet och plats 5 minuter med 4 skott. Framförgåendet lär hon klara om inget konstigt inträffar (det räcker med en 5:a i betyg). Platsen har vi fått träna en del på, men nu känns det som att det sitter bra. Problemet har varit att hon velat ha koll på skytten och vänt sig om på första skottet (vill väl kolla vart det dimper ner något skoj). De senaste gångerna har hon dock legat stilla hela tiden, så jag har goda förhoppningar på att det skall gå bra.

Helgen som kommer har vi årets sista dans i Skruvstadparken och jag har tagit på mig ansvar för den. Har alltså en hel del inköp att göra under morgondagen! Får väl bilen full med dricka och korv… Nu i kväll var vi bort till parken för att kolla läget lite inför helgen och några ”smartingar” hade brutit sig in både i kiosken och pilkastarboden. Som om vi skulle förvara något av värde i ett skjul mitt i skogen?! Det finns verkligen inget av värde att sno och det är himla trist att behöva laga det som de haft sönder…

Ha nu en trevlig helg!

 

Comments are closed.