december, 2006

onsdag, december 27, 2006 @ 00:00

Julen varar än till påska?

Nja, riktigt så känns det väl inte… Imorgon är det dags att ta itu med vardagen igen. För att citera cykelreparatör Reodor Fälgen,  ”Arbetslust, kom och träng dig på  – här skall du motstånd finna!” (Ur Flåklypa Grand-Prix).

Annars har julhelgen för flutit på i ett lagom lungt tempo med både julklappar, Karl-Bertil och massor av god mat.  En lång hundpromenad på juldagen gjorde att vi med gott samvete kunde fortsätta frossa i Mozartkulor och Aladinaskar…
Idag har vi varit till stan så att barnen fick köpa upp presentkorten de fått i julklapp, det var snabbt gjort eftersom de visste precis vad de ville ha!

I förmiddags hade Agnes och jag ett litet träningspass tillsammans med Lotta och Ingrid, vi lade några spår och tränade lydnad. Hundarna var riktigt taggade och verkade tycka att det var kul att komma igång! Solen tittade fram och det gjorde ju inte saken sämre. Passade på att ta några bilder!

Agnes solar sig


Här har vi Dino.

Och slutligen Mira

lördag, december 23, 2006 @ 00:00

Nu är det jul igen!

Pust!  Allt är klart, granen på plats, paketen rimmade och skinkan är kokt!  Vi har t om hunnit få färdigt i Oskars rum, nya tapeter, nytt golv och lite nya möbler är på plats. Konstigt nog hade han tröttnat på tapetbården med rymdraketer… Hundarna har fått roa sig själva i trädgården mest hela dagen (INTE kul när husse och matte har så mycket annat att greja med), men vi gick i all fall en skapligt  lång promenad på eftermiddagen tillsammans med Mari och Ardis.

Till alla er som väntar på löp kan jag rapportera att Lova nu börjat fälla. Jaha?… tänker ni kanske då.  Jo, enligt Lovas cykel betyder det att ett löp är på intågande, det brukar ta 6-8 veckor efter fällningen. Det verkar alltså som att hon är punktlig och att det troligtvis är dags för löp i februari.  Nedräkningen kan börja!

God jul på Er alla, tänk på att tandläkare är dyra, så ta det lungt med knäcken!

torsdag, december 14, 2006 @ 00:00

Spår igen

Idag har det det åter varit dags för ett spår för Agnes del. Jag lade ut ett som var 400 meter, 3 föremål + spårslut och liggtid 1,5 timme i regn och blåst. Tyvärr missade hon det första föremålet, sprang helt enkelt förbi utan att få vittering, och inte att undra på… det går i 180 knyck över stock och sten. Det gäller att linda spårlinan ett par varv runt handen för att inte tappa den. Resten av spåret gick jättebra! Vinklarna gick utan anmärkning och resterande föremål plockades upp. Vi skrämde upp två rådjur, och dem gick hon av spåret och markerade, dock räckte det med ett barsk ”nej” och hon gick direkt tillbaka till spåret. När vi kom till spårslutet var kl 14.30  och det var helt mörkt i skogen!  Nästan en kuslig känsla faktiskt.
Lite efterföljande lydnadsträning, snabba sättanden – funkar väl sådär… ibland blir det aningen segt och ibland blandar hon ihop med läggande, men det löser sig nog så småningom!

En ny TV-möbel har införskaffats, tyvärr var den inte alls lika snygg när den väl kom på plats som den var i affären, den var helt enkelt för stor – hela 60 cm djup… Antiklimax! Jaha, vad gör vi nu? Blocket?
Nejdå, en händig karl och en cirkelsåg! Nu är den bara 40 cm djup och passar betydligt bättre 

Snart helg igen med sedvanligt fixande inför julen, klapparna är dock avklarade, det känns skönt! Morgondagen bjuder på julbord á la 2006, bara tanken får mig att bli proppmätt!

Ha en trevlig helg gott folk, och pyssla inte ihjäl er!

söndag, december 10, 2006 @ 00:00

Racerhundar

Helgen har gått i julens tecken. Fru Axelsson har lagat både spjäll och köttbullar och stoppat i frysen, det ni! Julklappsshopping några timmar idag och sedan luciatåg med traktens ungdomar som sjöng så fint så.

Solen har tittat fram och jag gick en hel promenad idag utan att det kom en enda droppe regn… Under gårdagen lade jag ut ett stort sök till Lova och Agnes, herregud vad det var kul! Riktiga racerhundar. Lova mattas av något efter några apporter och springer inte lika fort längre, men är effektiv istället. Agnes håller farten bra och går ut jättebra på djupet. Däremot kan hon missa någon apport som ligger rikigt nära, där har hon inte alltid hunnit koppla på näsan utan rusar förbi. Nästa gång tror jag att jag lägger ett brett sök med många apporter på nära håll…

Nu skall jag nog  sätta mig och kura med lite glögg och en god bok innan det är dags att ta kvällen.

onsdag, december 6, 2006 @ 00:00

Fint!

Blir det i vardagsrummet! Tapeterna är uppe, listerna målade men inte några nya soffor på plats ännu… Årets julstress lär handla om just det!
Under veckan har det blivit lite dåligt med hundträning, förutom i måndags då jag träffade Lotta och Dino för ett lydndspass och efterföljande hundrace i skogen.  Igår och idag har det varit promenader i spöregn och jag tappar faktiskt lusten för att träna när det är lera till knäna vart man vänder sig… Fattar inte hur vädret är?  Satt och bläddrade tillbaka i bloggen och såg att jag längtade efter regn i somras! Känns helt ofattbart idag….

 

Comments are closed.